Freder naturområde i Altea

Publisert

Altea kommune freder et naturområde i Sierra de Bèrnia som tidligere var regulert for utbygging. Det melder lokalavisen «La Marina». I følge avisen er det eksepsjonelt at en kommune i området Marina Baixa omgjør en slik regulering, fordi dette distriktet regnes som ett av de mest utsatte for eiendomsspekulasjon i Comunidad Valenciana.

Byggeprosjektet som nå skrinlegges, Alhama Spring, fikk klarsignal i 2000. Siden det er ingenting blitt gjort og det aktuelle området ligger uberørt. Kommunen mener at firmaet som hadde rett til å utnytte tomten etter fjorten år uten fremskritt ikke lenger kan kreve å få bygge der. Dersom Altea skulle tape en eventuell rettssak, er det anslått at de må ut med rundt 325.000 euro. Kommunen mener beløpet er av relativt liten betydning, sammenliknet med verdien av å få fredet det aktuelle fjellområdet. Det vises i den sammenheng til det mislykkede utbyggingsprosjektet «Los puentes del Algar» som kommunen også stanset og som koster dem en erstatning til utbygger på rundt 7 millioner euro. Å frede området i Bèrnia anses i så måte som en beskjeden utgift.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter