Frax stiftelsen vil ikke tilbake til Alfaz del Pi

Publisert

Den kulturelle stiftelsen Frax, med hovedsete i Albir, bekrefter at de i året som kommer vil fortsette å holde stengt eter konflikten med rådhuset i Alfaz del Pi.

Alfaz del Pi kommune nekter stiftelsen å leie ut de 11 næringslokalene Frax har i førsteetasjen. Stilftelsen fortsetter aktiviteten med et budsjett på 317.000 Euro for 2020, 86% av disse er stiftelsens egne midler. 14% av budsjettet for årets som kommer er eksterne tilskudd.

Den kulturelle aktiviteten for 2020 vil man fortsette med utenfor Alfaz del Pi.

Ti års konflikt med rådhuset i Alfaz del Pi

Senteret ble bygget med private midler etter en testamentert gave. Bygget sto i årevis halvferdig og tomt som et stort arr på stranden i Albir. Den gang var det rådhusets krav til arvingene som gjorde at man ikke kunne ferdigstille.

Stiftelsen sier de er avhengig av bedre økonomi for å drive dette videre noe de enkelt kan løse med å f.eks. leie ut delen av eiendommen hvor det er ferdige lokaler på gateplan. Frax har fått tillatelse til å drive en restaurant i bygget men resten av lokalene på gateplan får Frax ikke lov å leie ut av rådhuset. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter