Frax legger ned i Albir – skylder på ordføreren

Publisert

Etter lengre tids problemer med rådhuset i Alfaz del Pi trakker Frax stiftelsen i Albir ned deler av sine kulturelle virksomhet. Frax er et senter for kunst og kultur sentralt i Albir. Ordførerkandidat Juan Ródenas fra Partido Popular sier i en kommentar det er ordfører i Alfaz del Pi Vicente Arqués som har ansvaret for nedleggelsen.

Ordførerne i Altea, Benidorm, Villajoyosa og La Nucia oppfordrer rådhuset i Altea til å finne en løsning med Frax stiftelsen. De peker på at Frax stiftelsen er en kulturell motor for hele Marina Baixa området. Ikke bare Alfaz del Pi hvor Frax senteret ble bygget etter en testamentert gave.

Senteret ble bygget med private midler etter en testamentert gave. Bygget sto i årevis halvferdig og tomt som et stort arr på stranden i Albir. Den gang var det rådhusets krav til arvingene som gjorde at man ikke kunne ferdigstille. Når Frax nå legger ned mye av aktiviteten i Albir er det igjen rådhuset i Alfaz del Pi stiftelsen legger skylden på.

Stilftelsen sier de ikke har midler til å holde oppe aktiviteten med åpne utstillinger for publikum. Frax vil fortsette med konferanser, seminarer og utstillinger andre steder. Roterende utstillinger av forskjellig type kunst i Albir blir det slutt på fra 9. juni. Stiftelsen sier de er avhengig av bedre økonomi for å drive dette videre noe de enkelt kan løse med å f.eks. leie ut delen av eiendommen hvor det er ferdige lokaler på gateplan. Frax har fått tillatelse til å drive en restaurant i bygget men resten av lokalene på gateplan får Frax ikke lov å leie ut av rådhuset. Den kulturelle stiftelsen har også forsøkt å leie ut parkeringsplasser på det attraktive arealet de eier direkte foran stranden i Albir uten noen støtte fra rådhuset.

Frax sier de nå ser situasjonen som helt fastlåst etter mer enn ti års forhandlinger med rådhuset i Alfaz del Pi. Med n

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter