Fra Buenos Aires til Altea

Publisert

 Kunstneren, grafisk designeren og fotografen Daniel Del Federico er optimist, tross nedgangstidene i Spania.  Den 6. Juli, inviterer han til åpen vernisage på Resort Jardin, Foya Blanca, hvor han stiller ut malerier fra forskjellige epoker av sitt liv.

 

 Kunstneren, grafisk designeren og fotografen Daniel Del Federico er optimist, tross nedgangstidene i Spania.  Den 6. Juli, inviterer han til åpen vernisage på Resort Jardin, Foya Blanca, hvor han stiller ut malerier fra forskjellige epoker av sitt liv.

 

Det første jeg tenkte på da jeg ble spurt om jeg ville stille ut mine malerier var, hvilke arbeider har jeg lyst til å vise frem? Jeg begynte å velge ut ulike bilder fra forskjellige epoker av mitt liv. En historie som begynner i Buenos Aires og videre til Costa Blanca, med alt det dette innebærer av inntrykk som geografi, landskap og mennesker jeg har møtt på min veg.

Min kunst er påvirket av alt, fra livet i store kaotiske og kosmopolitiske byer, til rolige landsbyer ved Middelhavet, forteller argentineren, Daniel Del Federico.

Søkte et bedre liv i Altea

Kunstneren og hans kone søkte seg vekk fra kriserammede Argentina i 1992. Valget falt på kunstnerbyen Altea, som de fant mye informasjon om på internett. Der kunne deres to barn vokse opp med bedre vilkår og landsbyen lokket med mikroklima og gode muligheter for kunstnere.

-Vi hadde aldri vært på Costa Blancakysten, men tok sjansen og flyttet likevel. Etter at vi kom hit, ser jeg jo at dette er et fantastisk sted å male, men det er ikke akkurat noe bra sted for å selge sin kunst, sier Del Federico med et smil.

Tidligere solgte han sine malerier gjennom gallerier på Costa Blancakysten, men nå er mange av stedene lagt ned på grunn av finanskrisen. Det er dårlige tider for kunstnere i Spania og Del Federico har nå private visninger i sitt hjem.

Stiller ut på Foya Blanca  Lever for kunsten
-Min far og min tante var kunstnere og jeg begynte selv å lage tegneserier i 6 års alderen. Fremdeles liker jeg tegneseriefigurer.  Jeg trenger kunsten, for det er min terapi. Min familie sier at de elsker at jeg maler, for da er det musikk, farger og glede i huset. Mine arbeidsperioder er intensive og jeg produserer mye på en gang. Det går for det meste i akrylmaling og collager av fotografier og diverse.

For 27 år siden var jeg tvunget til å være med i Falklandskrigen, og etter det hadde jeg en periode hvor jeg var opptatt av antikrigskunst. Mitt arbeid var preget av ironi og alt jeg gjorde kunstnerisk gjenspeilet seg i at jeg var imot diktaturet i Argentina. I dag har jeg endelig forstått hva min ”maestro” prøvde å lære meg for 20 år siden. En må gå inn i seg selv og ta fra hjertet, fortalte han. Nå prøver jeg å male fra hjertet og ikke tenke for mye, bare la fargene og følelsene komme av seg selv, forteller den allsidige kunstneren som i dag er spesielt glad i Van Gough.

Han ble utdannet ved den kjente Art and Design skolen i Buenos Aires, Fernando Fader, i 1981. Siden har han både malt både store og små kunstverk samt jobbet som grafisk designer for musikkindustrien.

Daglig leder, Hege Tomassen på Resort Jardin, Foya Blanca, forteller at dette er den første av en serie med spennende kunstutstillinger de vil tilby i tiden fremover. Daniel Del Federicos vernisage starter 6. Juli kl 20.00 og alle som vil har anledning til å se maleriene frem til den 1. oktober, sier Tomassen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter