Fortsatt strandbarer i Altea

Publisert

Altea ønsker å gjøre avtale om fire nye år med servering av mat og drikke langs kommunens strender. Konkret er det snakk et anbud på tre restauranter og tre kiosker som man venter vil være i drift innen sommeren.

De nye serveringsstedene skal ligge med jevne mellomrom langs hele stranden i Altea fra grensen til Albir på den ene siden til Campomanes på den andre. Restaurantene, såkalte «chiringuitos», vil servere både mat og drikke, mens kioskene bare vil ha anledning til å selge snacks og drikke. Konsesjon gis for fire år slik at de som ønsker å starte opp skal få sjansen til å drive med fortjeneste. Prisene på utleie er satt ned for anledningen. Den årlige leien for en chiringuito skal være beregnet til 5.500 euro, mens kioskene varierer fra 1.800 til 2.300 euro avhengig av beliggenhet. Kommunen ser også ut til å være opptatt av estetikk i det de har stilt krav om at serveringsstedene skal være hvite.

Anbudskonkurransen ble offentliggjort tirsdag 18. mars. Man håper nå på en snarlig avgjørelse etter at søknadene er kommet inn, slik at serveringsstedene kan være oppe og gå før sommersesongen starter. I følge lokalavisen La Marina Plaza ønsket kommunen opprinnelig å sikre seg avtaler på et tidligere tidspunkt. Anbudskonkurransen har imidlertid blitt utsatt i påvente av en avklaringen om reglene i regjeringens nye Kystlov-reform. Nå ønsker ikke kommunen å vente lenger og har lagt servicen ut på anbud med de gamle kravene, blant annet til hvor store barene og restaurantene kan være og hvor tett de kan ligge. Altea kommune begrunner ønsket om fire nye år med serveringsteder med at det er god reklame for byen og gir de besøkende et bedre strandtilbud.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter