Fornyet butikken på Reuma-Sol

Publisert

Kundene strømmet på og daglig leder strålte om kapp med solen da ny og innholdsrik dagligvarebutikk åpnet på Rauma Sol.

– Før var det veldig lite utvalg her. Det var upraktisk for gjestene å dra til Albir eller Alfaz del Pi for å handle mat. Noen måtte til og med ta taxi, forteller daglig leder Fini Martinez. Denne butikken like rett ovenfor resepsjonen, så det er betydelig enklere.

Spansk og norsk

Fini, som før jobbet i resepsjonen, fikk en ide var å ha større utvalg slik at butikken har ble et reelt alternativ. Hun fikk gehør for planene og personalet har svingt seg rundt for å åpne herligheten på kort tid. Mens kundene plukker med seg det de trenger kommer kjente varer på plass i hyllene. Vi gjenkjenner både brunost, havregryn og fiskeboller.

– De norske varene kom akkurat nå. Du skjønner, vi har bare brukt tre dager på å lage butikken, forteller lederen mens hun roper ut priser til assistenten i kassa. Det vil si: i dag gjør en kalkulator nytten som kassa-apparat. Et nytt kommer i løpet av dagen. Spanske varer som skinke, oster, olivenolje og vin fyller det meste av butikken. Ferskt brød og frukt og grønt er også på plass.

Inger Marie Engebakken fra Maura i Nannestad er ledsager for en gruppe fra Årnes Eldresenter. Hun har vært på Rauma-Sol mange ganger og har med trekkspill til bruk på hyggekvelder.

–Her i butikken får jeg alt jeg trenger, her er til og med smykker, hun oppdager et monter like ved døra.

Utenfor sitter fornøyde kunder med gratis åpningskaffe. Britt Kristiansen fra Trondheim har fylt opp tre poser.

– Vi er tre venninner og kom i går. Det er første gang vi er her, så jeg kan ikke sammenligne. Vi har fått alt som sto på lista, spansk skinke og norsk ost i skjønn forening, smiler hun.

Av Runa Stoltenberg Dahl

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter