Forlenger populær parkerings-service

Publisert

Parkerings-servicen «valet parking» i gamlebyen i Altea er lagt ut på anbud. Kommunen ønsker å fortsette med tilbudet der man istedenfor å parkere på vanlig måte overleverer bilen til profesjonelle som kjører den til en bemannet parkeringsplass i nærheten og bringer den tilbake etter ønske. Tilbudet som koster noen få euro oppstod på grunn av de få parkeringsmulighetene som finnes i gamlebyen og at man ikke ønsket å ødelegge bybildet med å anlegge nye parkeringsplasser.

Kommunen mener å se en tendens til at folk med bil drar videre når de ikke finner parkering i de smale gatene i sentrum. I tillegg består flere av områdene i gamlebyen av gågater der kjøretøy ikke har adgang. Med valet parking håper man at flere vil stoppe slik at butikker og restauranter får flere kunder og byen mer liv. Ordningen skal til nå ha vært mye brukt spesielt i påsken og om sommeren og blir i første omgang forlenget med fire år.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter