Forbyr røyking på stranden i Albir

Publisert

Rådhuset i Alfaz del Pi har tilsluttet seg initiativet for strender frie for røyk og giftige sigarett-stumper. Det var Villajoyosa som var førstemann ut i området etterfulgt av Finestrat som annonserte dette i begynnelsen av august.

Rådhuset i Alfaz del Pi sier de nå vil forby røyking på stranden i kommunen. Dette vil formelt bli vedtatt i ett av de neste bystyre-møtene så forvent at dette vil ta minst en måned.

– Mange røykere tror at sneiper brytes ned raskt og ser derfor ikke på dem som søppel. Men filteret er lagd av en type bioplast som det tar år, om ikke tiår, å bryte ned.

Motivet for røykeforbudet er ikke nødvendigvis koblet til folks helse. Sigarett-stumper er et enormt problem for miljøet. Det blir anslått at 4,5 billioner sigarettsneiper med filter havner utenfor søppelkurvene hvert eneste år, ifølge en annen studie publisert i Current Environmental Health Reports.

De fleste filtrene som er i bruk i dagens sigaretter består av noe som kalles celluloseacetat-fibre. Det kan ta flere tiår før filtrene forsvinner – og selv da blir mikroplasten igjen. Forskerne tror også at stoffet som blir brukt for å gjøre filtrene mer bøyelige kan være med på å skade plantene.

Det opprinnelige initiativet kom fra de regionale myndighetene i Valencia, Generalitat Valenciana sammen med det regionale helsedepartementet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: