Folkvord: Listhaug bør vurdere sin stilling

Publisert

Rødts Erling Folkvord fortsetter sin utredning rundt Oslo Kommunes skandalebefengte sykehjemsprosjekt på Monte Molar i Altea. På sin blogg, erlingfolkvord.no, skriver han at Sylvi Listhaug bør vurdere sin stilling før andre gjør det for henne. Folkvord henviser først og fremst til utbetalingene for prosjekt- og byggeledelse til AXLA Consulting S.L.

”Utbetalingene foregikk fra desember 2005 til kontrakten ble tildelt 27. mars 2006. Sylvi Listhaug overtok som byråd 18. Januar 2006. Og pengestrømmene fortsatte etterpå. Til sammen fikk Magnus Dahlberg og hans medarbeidere utbetalt 5,7 millioner kroner for «byggeledelse» uten at et spadetak ble tatt eller en spiker ble slått inn”, heter det seg i bloggen.

Folkvord mener Listhaug feilinformerte bystyret da hun 10. juni i år erklærte at AXLA Consulting S.L., som nå er under konkursbehandling, var opprettet da de angivelig skal ha vunnet anbudsrunden. Dokumenter fra det spanske foretaksregisteret viser at dette ikke medfører riktighet, selskapet ble først registrert noe senere.

I tillegg kommer det faktum at Sylvi Listhaug har brukt opp de 19 millionene kommunen fikk i oppstartstilskudd for å bygge sykehjemmet. Disse pengene kreves nå tilbakebetalt. Uten at det har blitt opprettet så mye som en eneste rehabiliteringsplass på Monte Molar.

”Dette er så alvorlige forsømmelser at byråd Listhaug nå bør vurdere sin egen stilling. Hun bør gi bystyret og byens befolkning klar beskjed om hun mener hun fortsatt er egnet til å sitte med det øverste politiske ansvar for å lede Oslos eldreomsorg”, skriver Folkvord i sin blogg.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter