Fjerner omstridt «sykkelsti» i Altea

Altea kommune bruker nå 9.400 Euro på å slipe bort malingen som markerte sykkelstien langs byens promenade mot Middelhavet.

I Altea anla rådhuset en «sykkelsti langs strandpromenaden i 2013. Prosjektet har for mange virket lite gjennomtenkt fra kommunens side. Man malte den blå sykkelstien midt på promenaden mellom de utallige restaurantene og bordene de har ute på promenaden. Resultatet var at kelnere og ansatte har måtte være svært så forsiktige i det de krysser den blå stripa med tallerkener og drinker på brett. Syklister har ofte endt med å gjøre rundt bordene på utsiden for å unngå spaserende og kelnere på jobb.

Små barn har også blitt påkjørt her i det de løper mellom bordene på restaurantene.

Må spasere etter klokken 19.00

Kommunens finurlige løsning på dette var å «stenge» sykkelstien fra klokken 19.00 hver kveld, i tide for restaurantenes mest viktige timer på kvelden. Ikke alle syklister var klar over eller respekterte at man etter klokken 19.00 var forventet å spasere med sykkelen forbi restaurantene. Kommunen innførte også en fartgrense på 10 km/t. Noe som har vært vanskelig å håndheve. Spaserende har hele tiden hatt «forkjørsrett» på sykkelstien.

Relaterte saker