Fjerner “lyskrysset” langs sjøen mellom Albir og Altea

Publisert

Resultatet av mangelen på samarbeide mellom Alfaz del Pi kommune og Altea kommune er at man aldri har fikset strandpromenaden som knytter de to sammen etter at en vinterstorm tok med seg deler av veibanen. Området er svært populært for mosjonister og folk som vil spaserer litt. Men etter at deler av veibanen raste ut i sjøen er det trangt om plassen til både to veibaner og “fortau”.

Altea kommune “løste” dette ved å gjøre strekningen enveis-kjørt i en periode, noe som frustrerte mange av innbyggerne. For å muliggjøre trafikken i begge retninger valgte man å sette opp et trafikklys så man kunne kjøre i begge retninger.

Nå går man igjen tilbake til den tidligere “løsningen”. Rådmann for trafikk og offentlig sikkerhet og PSOEs-talsmann i Altea, kunngjorde torsdag at de to lyskryssene på strekningen Altea-Albir, vil bli fjernet. Det blir ett kjørefelt i sørgående retning mot Albir.

“Valgløfte”

Deo Sánchez har bemerket at fjerningen av trafikklysene, som ble installert i slutten av juni 2020, “var et av våre punkter i valgprogrammet for det siste kommunevalget”, og har forklart at denne avgjørelsen “er den mest anbefalte løsningen”, basert på rapporter fra kommunale teknikere og det lokale politiet.

Dårlig samarbeide med Alfaz del Pi kommune

I en lang pressemelding omtaler rådhuset i Altea endringer uten å nevne opprinnelsen til problemet, nemlig at veien var for dårlig laget opprinnelig og at vinterstormene hvert år skadet underlaget til veibanen som til slutt raste ut. Altea kommunes areal har sin grense til Albir og Alfaz del Pi ved rundkjøringen etter campingplassen. Til tross for dette har man et dårlig samarbeide med partifellene Alfaz del Pi kommune når det gjelder ting som fremkommelighet i dette området. Alfaz del Pi kommune mener alt av kostnader skal dekkes av staten eller Altea til tross for at Albir tjener på bedre flyt av trafikk fra Altea.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter