Fiskeoppdrett tiltrekker seg delfiner

Publisert

Delfiner langs kysten nord på Costa Blanca er ikke et uvanlig syn. Spesielt mellom Villajoyosa og Dénia er det gjort mange observasjoner. Forskere ved akvariet L’Oceanogràfic i Valencia bekrefter nå hva mange lenge har hevdet, at overforing av fisk i oppdrettsanlegg tiltrekker seg delfiner og hvorfor de kommer i unormalt store grupper på opptil tretti dyr.

Kystlinjen nord på Costa Blanca fra Dénia til Villajoyosa, inkludert bukten utenfor Altea og Albir, skal være det området i Comunidad Valenciana der det gjøres flest observasjoner av delfiner. I følge avisen Información har eksperter fra akvariet L’Oceanogràfic i Valencia samlet inn informasjon som tilsier at så mange som tretti delfiner trekker sammen samtidig. Dette er angivelig uvanlig i det gruppene normalt begrenser seg til rundt et dusin delfiner.

Det høye antallet har skapt interesse hos forskerne. Nå mener de å ha funnet svaret. Anlegg med fiskeoppdrett i det aktuelle området tiltrekker seg dyrene. Delfinene spiser det som er til overs av maten oppdrettsfisken (havabbor og dorade) får. I tillegg tiltrekker anleggene seg annen fisk som delfinen også livnærer seg på.

Les også:

Albir: Delfin-kikkert avduket ved fyret

Finnhval sett i havet nord på Costa Blanca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter