Finestrat vernes mot flom etter tre dødsfall

Publisert

Finestrat kommune nord på Costa Blanca får endelig flomvern etter tre dødsfall siden 2011 og rettssak mot byens politikere. Arbeidene med å få regnvann vekk fra gatene på vei ned mot strandområdet ved La Cala er nå i sluttfasen. Siste del av prosjektet er ventet ferdig i februar 2019.

Flomvernet i Finestrat er et omfattende prosjekt som innebærer omlegging og utbedring av føringen for regnvann ned mot strandområdet ved La Cala de Finestrat. Målet med arbeidene er at vannet under nedbørsperioder skal komme i mindre mengder og med lavere hastighet på vei mot havet. Prosjektet har et samlet budsjett på litt over to millioner euro.

Siste fase i arbeidene skal startes opp i løpet av oktober og er ventet ferdig før mars neste år. Denne delen av omleggingen gjelder nederste del av kanalen ved Avenida Marina Baixa. I dette området har tre mennesker mistet livet fra 2011 til 2016.

 

Dødsfall og rettssak

Tre kommunepolitikere i Finestrat, inkludert to tidligere ordførere, måtte i september i fjor innta tiltalebenken ved domstolen i Benidorm med en påstand mot seg om 4 års fengsel for uaktsomt drap. Saken gjaldt et britisk ektepar som omkom under flommen i oktober 2011. Paret befant seg på et marked godkjent og arrangert av kommunen i gaten Barranco de la Cala de Finestrat som også fungerte som kanal for vannføring i nedbørsperioder. Etter ulykken ble markedet flyttet.

Rettsaken mot de tre politikerne kom til forlik i fjor høst. Hver av de tiltalte måtte betale en bot på 5.400 euro. Familien til det britiske ekteparet som omkom i flommen og andre som ble skadet ved markedet ble tilkjent erstatning.

 

Nytt dødsfall i 2016

Markedet ved La Cala ble flyttet, men gatene ned mot strandområdet ble ikke utbedret. Senest i desember 2016 døde en eldre mann i samme område. Ulykken skjedde da mannen forsøkte å ta seg inn i en bil som stod parkert i vannmassene i Marina Baixa-avenyen.

Foto: Siste fase i arbeidene med flomvernet i Finestrat skal startes opp i løpet av oktober. Bildet er fra flommen i desember i 2016 ved avenyen Marina Baixa der én person omkom.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter