10.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Fiesta i Calpe

Nå i august feirer Calpe sin by-fiesta, Virgen de las Nieves. Det blir religiøse prosesjoner, fyrverkeri, konserter og okseløp i form av «bouse al carrer» hvor man løper i en innhegning med løse okser.

Fiesta i Calpe
Entrà de la murta markerer begynnelsen på festivalen.

4. August: Ofrenda eller blomsteroffer utenfor kirken «Nuestra Señora de las Nieves» Religiøs prosesjon i gamlebyen. Folk kler seg opp i tradisjonelle antrekk og gir en bukett blomster til «jomfruen».

5. august er byfestens høydepunkt. Grytidlig vekker man opp hele Calpe ved å gå gjennom gatene samtidig som tradisjonell «folkemusikk» spilles. I kirken er det gudstjeneste til ære for byfestens skytshelgen og figuren av jomfruen «Virgen de las Nieves» blir paradert rundt gamlebyen. Dagen avsluttes med kjempe-fyrverkeri over Bol-stranden i sentrum.

6.august: Denne dagen feirer man «San Salvador» ved å gå opp til kapellet «ermita de San Salvador» på en høyde over Calpe. På kvelden er det «Cabalgata» et slags opptog hvor alle fiesta-gruppene (penyas) deltar.

Okseløp i Calpe
Okseløp i Calpe

Hver kveld avsluttes dagen med ”bous al carrer”. Et tradisjonelt påfunn hvor en ung-okse sperres inne i en gate og byens unge menn får viser at de er smartere og forhåpendligvis raskere enn oksene. Du kan delta i okseløpet enten opplevd fra bak jerngitteret, scenen satt opp rundt plassen eller fra gaten om du tør.

13. og 14. august avslutter man fiesta-uken(e) med konserter. De som opptrer er Los Astrolabios, Mc Lucas The Band, Tumbalea Revolution og Marta Sánchez.

Relaterte saker

- Advertisement -