9.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Fiberoptikk til Altea

Arbeidet med å legge ned fiberoptiske kabler er i gang i Altea. Gamle ADSL-forbindelser har mange steder ikke gitt en tilstrekkelig god nok telekommunikasjon noe som blant annet har gitt et dårlig og tregt Internett. I følge kommunen vil innbyggerne snart få muligheten til å skifte til fiberoptikk, noe som vil gi nettforbindelser med vesentlig høyere hastigheter og bedre stabilitet. Det nye tilbudet vil dersom alt går etter planen være tilgjengelig allerede i sommer.

Det nye fiberoptiske kabelnettet er ikke et offentlig tilbud fra kommunen i Altea, men et privat initiativ. Kommunen kan derfor ikke selv komme med garantier om når nettet vil være på plass. Selskapene som leverer tjenesten skal imidlertid ha benyttet seg av arbeider som allerede foregår i byen blant annet med nedlegging av gassrør og vil derfor ikke trenge å grave opp gatene på nytt. Det nye tilbudet vil dersom alt går etter planen være tilgjengelig allerede om to til tre måneder, opplyser kommunen.

Tilbudet vil i første omgang kun gjelde for bykjernen i Altea. Samtidig opplyses det at man allerede har lagt planer om utbygging av nettet også i kommunens urbanisasjoner og områder som Mascarat og La Sierra.

Les også: Altea får innlagt gass

 

Relaterte saker

- Advertisement -