Festnings-murene i Villajoyosa skal “åpnes”

Publisert

De fargerike husene som ruver på toppen av steinmuren langs elven i Villajoyosa er godt kjente. Muren er en del av et større festningsverk, som inkluderer flere vakttårn. Dette ble oppført for å få en slutt på angrep fra pirater og mer som ankom sjøveien. Nå vil man restaurere murene med det formål å åpne dem og deler av festningsverket for publikum.

Bymuseet i Villajoyosa, Vilamuseu, er sentral i prosjektet og mye av initiativet kommer herfra. Direktør for museet, Antonio Espinosa, sier dette blir et langvarig prosjekt. Man må både kartlegge og restaurere installasjonene. Deler av muren, i nærheten av kirken Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción, har allerede gangveier som det er mulig å gå gjennom i dag.

Murene stammer i hovedsak fra 1600-tallet. I 2003 ble de erklært “BIC”, en spansk betegnelse for kulturminner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter