Fest med Moros y Cristianos i Javea

Publisert

Den årlige folkefesten Moros y Cristianos i Jávea starter lørdag 11. juli. Først på programmet står fyrverkeri som sendes opp klokken 20:45, før den første prosesjonen med «maurere» og «kristne» går gjennom byen. Arrangementet som varer i over en uke regnes som en av de viktigste begivenhetene i året og er en feiring av de angivelig “kristnes” gjenerobring av Spania fra muslimene fra begynnelsen av 700- til slutten av 1400-tallet. Det er også regnet som en høytid der man minnes de mange hundre årene med sameksistens mellom de to kulturene.

Som så mange andre byer langs Middelhavet og spesielt i regionen Comunidad Valenciana har Javea nord på Costa Blanca sin egen feiring av La Reconquista (De kristnes gjenerobring av Den iberiske halvøy fra muslimene, år 722 til 1492). Årets arrangement starter lørdag 11. juli og varer helt frem til søndag 19. juli. Her er noe av de viktigste begivenhetene i årets feiring. For komplett program klikk på Programa de fiestas Moros y Cristianos 2015.

 

Lørdag 11. juli

20:45 Fyrverkeri markerer starten på årets festival. Deretter tennes lysene i gaten Manuel Bordes Valls.

21:00 Den første prosesjonen går gjennom byen.

22:00 Formell presentasjon av årets folkefest Moros y Cristianos i Paseo Jaime I. Konsert med den spanske popgruppen Bradmis fram til 03:30. Gruppen ble etablert i 1965 og ferier 50-årsjubileum.


Søndag 12. juli

20:30 Konserter i gaten Sevilla med musikere fra Centre Artístic Musical de Xàbia og Grup Polifónic Ars Nova.

 

Tirsdag 14. juli

20:00 Tur gjennom byens gater Príncipe de Asturias, Placeta del Convent, Virgen de la Merced, El Foguerer som ender opp i gaten San Jaime der blomster legges ned til minne om byens helgen.

 

Onsdag 15. juli

09:30 Innsamling av mat til fattige på supermarkedet Mas y Mas i Avda. Jaime I. Organisasjonen Cáritas står bak innsamlingen som varer frem til klokken 14:00.

 

Torsdag 16. juli

21:00 Gjenskaping av kampen mellom muslimer og kristne starter. Kristne krigere kommer ut av festningen i Paseo Jaime I og inntar stranden Playa de la Grava.

21:30 Maurerne kommer til stranden i båter og muslimske tropper går i land.

22:00 Festningen i Paseo Jaime I overgis til muslimene.

 

Fredag 17. juli

11:00 Barn deltar i festivalen i gaten Pío X og Cristo del Mar.

21:00 Kamp mellom muslimer og kristne på stranden Playa de la Grava.

21:30 Kristne vinner tilbake festningen i Paseo Jaime I.

00:00 DJ-musikk

 

Lørdag 18. juli

10:00 Barnas dag. Mat, musikk og underholdning av forskjellig slag.

20:30 Prosesjon med alle de forskjellige krigerne, muslimer, kristne, pirater m.m. Festen fortsetter utover kvelden og natten med pyroteknikk og DJ-musikk.

Foto: Moros og Cristianos i Villena (September 2014).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter