Feirer sjømmenn og fiskeres-helgen 12. til 14. juli

Publisert

Virgen del Carmen i Altea: 11 til 14. juli.

Sjømennene hyller sin skytshelgen Virgen del Carmen. Hovedsette for festivalen er nede på strandpromenaden, ved siden av havnen. Det blir er en vakker sjøprosesjon hvor bildet av Jomfruen fraktes med båt over bukten og blomster kastes på havet. I Altea feirer man San Pedro (Sankt Peter) samtidig som Virgen del Carmen. Kontakt turistkontoret for detaljert program.

For mange er høydepunktet fyrverkeriet som avslutter festivalen søndag 14. klokken 23.00. Det skytes opp fra promenaden ikke langt fra havnen i Altea.

I Altea har disse festlighetene dype røtter spesielt merker man dette nabolaget i Sant Pere nære havnen i Altea. Festlighetene begynner torsdag 11. juli kl. 21.00 med “cena de sobaquillo” i Sant Pere-gaten – foran Caixaltea.

Fredag 12. juli kl. 13.00 er det offisiell kunngjøring av festene. Kl. 17:00 er det matbit for barna i lokalene til fiskerlauget, kledd i tradisjonelle sjømannsdrakter fra Altea. Kl. 18:00 Entrada de la Murta (opptog) og kl. 23:00 verbena med forestillingen “Tamilah i Fluxà”.

Lørdag 13. juli kl. 08.00: “Despertá”. Kl. 9.30: San Pedro Mediterranean Falucho Trophy og kl. 11.00: Optimist- og jolleseilregatta. Kl. 14:00: Tradisjonell “Calderos”-konkurranse og gigantisk paella på fiskemarkedet i fiskehavnen. Kl. 17:00: Vannleker for de minste, og kl. 23:00: Dans under åpen himmel med “Mississipi-orkesteret”.

Søndag 14. juli, kl. 8:00 “Despertà”, kl. 13:00 invitasjon Coca a la Llumà. Kl. 18.30 samles vi på Plaza del Convento for å følge bildene av San Pedro og Virgen del Carmen til stedet der kampanjemessen vil finne sted kl. 19.00. Etter messen vil Sjømannsprosesjonen finne sted rundt Alteabukten, der kommisjonen stiller en båt til rådighet for innbyggerne i Altea. Under prosesjonen vil det bli avfyrt 21 salver til ære for alle sjømennene, og spesielt til ære for Antonio Carro Ribes, som nylig gikk bort i en alder av 51 år.

Klokken 23:00 vil fyrverkeriet avslutte Fiestas of San Pedro og Virgen del Carmen 2024 i Altea.

Clavario de Honor, Pascual Aznar, takket på sin side Altea rådhus, departementet for festligheter og publikum for samarbeidet. Han takket også festkomiteen som valgte ham til æresclavario og inviterte Alteas befolkning til å ta del i disse sjøfartsfestlighetene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter