Stiller opp for favoritt-restaurant i Altea etter brann og Corona

Publisert

Anette Lovise Tolleshaug og venninen Hanne har startet de de omtaler som «en spleis» for å hjelpe favoritt-restauranten sin i Alteas gamleby, Bistro Shabby Chic. I tillegg til Covid-pandemien med mer en et års fravær av internasjonale turister har restauranten Shabby Chic i Altea måtte slite etter en brann i lokalet i gamlebyen i Altea.

Brannen startet i det elektriske anlegget på kjøkkenet mens restauranten var stengt.

Det var i oktober 2020 at det brøt ut brann i kjøkkenet og hele restauranten ble skadet. Røyk fra brannen, kortslutninger i det elektriske anlegget og vannskader fra slukkingen ødela i praksis hele restauranten. Den er nå bygget opp igjen men til nå har det vært uten hjelp fra forsikringsselskapet.

Skader fra røyk og slukningsarbeidet førte til store skader i hele restauranten.

– De har ventet 6 mnd. på forsikringsutbetaling og har brukt alt av sparepenger for å få det til å gå rundt. All renovering etter brannen er gjort på dugnad, utenom elektriker og fagfolk som må gjøre sitt forteller Anette Tolleshaug til SpaniaPosten.

De to norske venninnene har lenge vært imponert over den lille restauranten i Altea.

– Vi har valgt dem fordi de først og fremst serverer det vi våger å påstå er Marina Baixas beste og ferskeste mat, men så himla gode og annerledes smaker. Vi var der noen ganger før nedstengningen 21. Jan og etter det har vi hver lørdag tatt turen og bestilt take away og da hatt piknik i nærheten av dem, sier Tolleshaug.

Mens restriksjoner i Spania hindret restauranter fra å åpne lanserte “Shabby Chic Bistro” sin lunchboks. Et tilbud de to norske venninnene satte pris på. – Hver lørdag tatt turen og bestilt take away og da hatt piknik i nærheten av dem, sier Tolleshaug til SpaniaPosten.

Anette er imponert over de to eierne Andrey og Kevyn.

– De er så utrolig hyggelige og service minded, og det beste av alt er at de er genuint opptatt av gjestenes ve og vel. Hanne og jeg syns det er så trist at slike små steder som legger hele sin sjel i en restaurant hvor de kan arbeide og gi arbeid til andre skal måtte gå dukken i påvente av forsikring, og bedre tider med mer gjester.

– Så vi gikk i tenkeboksen og kom på at i Norge i regi av Sparebank1 har noe som heter «SPLEIS». Dette måtte vi få til tenkte vi og fant nettsiden deres. Vi håpet at våre venner i Norge ville bidra, men det går trått… til nå, etter nesten en uke, har vi bare fått inn 3000 kr. Alt skal overrekkes dem når tiden på SPLEIS går ut 10. april.

profil-siden på spleis.no skriver Anette:

«Våre kjære venner sliter, de er på randen til å miste alt de eier og har, samt inntektskilde. De har lagt hele sin sjel i en nydelig liten restaurant i Altea, Spania, og ble rammet først av Corona restriksjoner, senere en stor brann og så nye corona restriksjoner. Alt av sparepenger er nå brukt opp for å gjenoppbygge stedet.»

Klikk her for å gi ditt bidrag.

På søndag har vi samlet en gjeng som skal spise hos dem, og Andrei har skrevet til meg og sagt at de vil gi oss en overraskelse da, cocktails eller noe slikt tror jeg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter