Får penger til vern av hulemalerier

Publisert

Altea får regionale midler til å verne hulemaleriene ved fjellet Ermita del Vicari i Sierra de Bernia. Stedet står oppført på UNESCOs verdensarvliste men har i lengre tid manglet vedlikehold. Regionsadministrasjonen i Valencia har i første omgang bevilget 20.000 euro til formålet. Altea kommune sier på sine nettsider at man fremover vil prioritere vern av byens kulturarv og at kommunen har søkt om mer penger til prosjektet i Bernia.

De prehistoriske tegningene som nå skal vernes ligger i en liten hule eller helle i fjellet Ermita del Vicari i fjellformasjonen Sierra de Bernia bak Altea. De 20.000 euroene som er bevilget skal gå til å utbedre adkomsten til stedet, sette opp gjerder og lage et informasjonpunkt der besøkende kan lese om stedet. I neste runde dersom kommunen får søknaden innvilget vil man bruke penger på det krevende arbeidet med å restaurere maleriene. Kommunen ønsker også å lage reproduksjoner av motivene til en fast utstilling i gamlebyen i Altea.

Vernet av hulemaleriene i Sierra de Bernia er bare ett av flere prosjekter som kommunen i Altea har tatt for seg de siste årene. Kommunen sier på sine nettsider at man ønsker å prioritere byens kulturarv og nevner andre restaureringsprosjekter som «Nou Portal», en av de opprinnelige byportene inn til Altea, vindmøllen «Moli dels Moros» fra epoken med maurere samt renessansearkitekturen som er å se i gamlebyen.

Hulemaleriene «L´abric de L´ermita del Vicari» inngår i den såkalte Arco Mediterráneo erklært som verdensarv av UNESCO i 1998. Langs Middelhavet i Spania er det gjort funn av hulemalerier en rekke forskjellige steder. I følge UNESCOs liste er det snakk om totalt 758 fredede steder, fordelt på 16 provinser og 6 forskjellige regioner. I Valencia-regionen alene finnes det over tre hundre slike huler og heller i fjellet, de fleste i Alicante-provinsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter