Får ikke bukt med «griseproblem»

Publisert

Problemet med vietnamesisk gris i faunaen nord på Costa Blanca fortsetter. I byen Xàbia skal en gruppe engelske innbyggere nylig har fanget 42 eksemplarer av den raskt reproduserende grisen. I fjor ble det kjent at arten hadde spredt seg over flere kommuner i distriktet og truet bestanden av det iberiske villsvinet jabalí.

Eksemplarer av vietnamesisk gris, også kjent som vietnamesisk hengebuksvin, skal ha blitt introdusert på Costa Blanca for flere år siden. Ved en feiltagelse skal grisen ha blitt sluppet fri i naturen og senere formert seg raskt. Dyrevernsmyndigheter frykter at dyret skal ta over for det iberiske villsvinet i området. I fjor ble det derfor gitt løyve til jakt på den fremmede arten.

Les også: Frykter «tilgrising» av villsvinrase

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter