Etterlyser tiltak mot ran i Benidorm

Publisert

Reiselivsselskapene i Benidorm etterlyser tiltak mot voldstyverier, spesielt i områdene der det er mange britiske turister. Prostituerte som lokker til seg menn for deretter å rane dem skal være et av problemene. Kommunen lovet bedring i fjor og ville «utslette» denne typen kriminalitet foran sommersesongen. Ett år senere har de samme problemene gjenoppstått.        ————————————————————

Sommersesongen er på trappene og stadig flere turister kommer til Benidorm. Det samme gjør den organiserte kriminaliteten. Området Rincón de Loix der mange britiske turister holder til skal være spesielt utsatt.

Foreningen for reiselivsselskaper Asociación de Agencias de Viajes de Benidorm y Comarca (Avibe) sier til avisen Información at stadig flere reisende rapporterer om ran.

Situasjonen er attraktiv for de kriminelle. Sommer og høysesong nærmer seg og man opplever allerede en økning i antall tilreisende.

 

Flere turister enn før

Pågangen av turister har også økt i takt med uroligheter i andre ferieland som Tunisia, Egypt og Tyrkia. Skal man holde på turistene som har valgt Spania, er det viktig at oppholdet blir en positiv og trygg opplevelse, påpeker Avibe.

For nøyaktig ett år siden stod man oppi de samme problemene. Da lovet kommunen bedring, med blant annet nulltoleranse for typen ran der prostituerte lokker til seg offeret med sex, for deretter å stjele verdisakene.

 

Viser til Madrid og Barcelona

Reiselivsorganisasjonen i Benidorm sammenlikner situasjonen med lommetyveri på metroen i Madrid og Barcelona. De to storbyene har innført egne tiltak mot denne typen kriminalitet, der kjente kriminelle er nektet adgang til metro-systemet. Når politiet gjenkjenner tyven, kan de pågripe vedkommende umiddelbart – før et nytt lommetyveri er begått. Avibe mener en liknende ordning bør innføres for voldstyveriene i Benidorm, slik at politiet kan jobbe preventivt og holde de kriminelle unna områdene der turistene beveger seg. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter