Etterforsker arkitekten til Alfaz-byrådet

Publisert

Arkitekten Javier Udaeta som i mange år godkjente kommunens omstridte byggeplaner i naturparken Sierra Helada er under etterforskning i fire saker tilhørende ordfører Vicente Arques og PSOE-byrådet i Alfaz del Pi. Udaeta er gift med EU-politikeren Elena Valenciana, også fra PSOE. Selv hevder arkitekten at alle reguleringer og byggetillatelser er korrekte og kan dokumenteres.

De fire eiendomssakene som etterforskes i tilknytning til saken, tilhører alle det nåværende byrådet og ordfører Vicente Arques. Den første saken handler om byggingen av en vei og en butikk ved et museum som befinner seg på et arkeologisk vernet område. Anklagen gjelder mulig korrupsjon knyttet til omgåelse av reglene for utbygging i området.

Den andre saken gjelder godkjennelsen av et hotel som ble omregulert til boliger ved foten av et vernet område i naturparken Sierra Helada. Prosjektet har en estimert verdi på rundt en million euro.

Det tredje forholdet er knyttet til forandringer utført i Alfaz del Pis nåværende reguleringsplan for utbygging (PGOU), endringer etterforskere i Guardia Civil mener kan være ulovlige. I denne saken inngår også politiets etterforskning av luksusboligen Amerador og 15 mål med tomt som i 1964 ble bygget i det som i dag er vernet natur. Kommunen og ordfører Vicente Arques skal ha mottatt en rekke klager på eiendommen, uten at det skal ha blitt gjort noe i saken. I stedet ble eiendommen i 2013 promotert med løfter om mulighet for videre utbygging på stedet. Stedet skal ha blitt markedsført for kjøpere i Dubai til en prislapp på 26,5 millioner euro.

Les også: Politiet gransker Alfaz-kommune

Til slutt skal arkitekten være involvert i den såkalte Campers-saken og byggingen av en campingplass på et areal i utkanten av byen som er vernet eller kun regulert for jordbruk. Til dette prosjektet skal det ha blitt gitt midlertidige byggetillatelser som i følge anklager Maite Huerta (PP) gjorde det mulig for utbygger og tilhørende selskaper å bygge ut dyr infrastruktur på et beskyttet område.

I følge arkitekt Udaeta er anklagene grunnløse og skyldes en forfølgelse av PSOE-byrådet som opposisjonspartiet Partido Populars talsperson Maite Huerta står bak. Avisen ABC skriver at Huerta selv har avvist denne påstanden med at hun ikke har noe “fiendskap” til Udaeta. Den lokale PP-politikeren presiserer at hun kun har anmeldt byrådet og at det er etterforskningen i saken som har ledet frem til arkitekten.

Les også: El Mundo: Ordføreren i Alfaz del Pi har 21 kjennelser mot seg

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter