«Et kjempemarked for svart arbeid»

Publisert

Fornøyelsesparken Terra Mítica i Benidorm ble bygget med svart arbeid. Det innrømmer en av de hovedtiltalte i den pågående rettssaken. Et antatt nettverk bestående av parkens gamle ledelse og en rekke leverandører står tiltalt for å ha tatt seg betalt for arbeid som aldri ble gjort og for skatteunndragelser for flere millioner euro. I sin forklaring til retten nekter entreprenøren Vicente Conesa for de fiktive kontraktene men omtaler prosessen med å få bygget parken som «et kjempemarked for svart arbeid».

Fornøyelses- og temaparken Terra Mítica utenfor Benidorm er blitt gjenstand for en av Comunidad Valencianas største svindel- og korrupsjonsskandaler. Parkens gamle ledelse og et nettverk av leverandører og entreprenører står tiltalt for å ha overpriset arbeider, operert med fiktive kontrakter og unndratt skatt for rundt 4,4 millioner euro. Aktoratet i saken har bedt om fengselsstraffer fra 7 til 53 år for de tiltalte, til sammen 35 personer.

I følge Valencia-avisen Las Provincias skal den tiltalte entreprenøren Vicente Conesa ha innrømmet i retten at det foregikk et utstrakt svart arbeid da parken ble bygget på slutten av 1990-tallet. Riktignok skal uttalelsen ha kommet som et forsvar mot aktoratets påstand om feil på entreprenørens fakturaer. Det skal ha blitt oppgitt at store konstruksjonsarbeider ble foretatt av en underleverandør som på papiret utrolig nok kun hadde én ansatt.

Aktoratet som mistenker at det foregikk utstrakt svindel med fiktive kontrakter ville vite hvordan én mann alene kunne gjøre alt arbeidet som stod oppført på fakturaen. Conesa forsvarte seg da med å indikere at arbeidet ble utført svart og at dette var helt vanlig under byggeprosessen, noe han beskriver som «et kjempemarked for svart arbeid». I følge Conesa som risikerer en dom på 28 års fengsel kom det «busslass på busslass» med arbeidere til parken da den ble bygget.

Les også: Terra Mítica-saken endelig i gang

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter