Eric Svanberg (PP) får ikke stille til gjenvalg

Publisert

Nordmannen Eric Svanberg, er trolig ferdig som lokalpolitiker i Alfaz del Pi. Partido Popular kan ikke fortsette med nordmannen på valglistene etter hva kilder internt i partiet omtaler som ”hans juridiske problemer”.

Nordmannen Eric Svanberg, er trolig ferdig som lokalpolitiker i Alfaz del Pi. Partido Popular kan ikke fortsette med nordmannen på valglistene etter hva kilder internt i partiet omtaler som ”hans juridiske problemer”.

Mye tider på at man brøt spansk lov ved å la nordmannen å stille på valglistene i 2003, og videre lot ham sitte som byråd for ungdom og idrett fra 2003 – 2007. Dette skal lenge ha vært kjent ved rådhuset i Alfaz del Pi, men har blitt ignorert som følge av sterkt ønske med en nordmann på listen som kan trekke stemmenr fra utlendinger som utgjør størstedelen av de stemmeberettigede i kommunen.

Etter hva det spanske innenriksdepartementet opplyser Spaniaposten, dreier seg om mulige brudd på valgloven. Om det blir ett rettslig etterspill av ”uregelmessighetene” rundt Eric Svanberg i Alfaz del Pi er ennå ikke klart.

Mariló Albiñana blir ny ansvarlig for utlendinger for Partido Popular i Alfaz del Pi. Maria Verdejo er partiets nye ”ansvarlige” for nordmenn. Hun har også med seg Ana Brigitte og Dag Stenbo som partiets nye ”norske ansikt”.

Det har ikke lyktes Spaniaposten i å få hverken Eric Svanberg eller Dag Stenbo i tale.

Les også:

Svindel fra invalide og formuer stjålet fra norske pensjonister

Det var ingen dans på roser for de nordmenn som kom til Spania på åttitallet. I det norske miljøet oppholdt det seg en rekke “finansflyktninger” og regelrette kjeltringer som så sine landsmenn som lette mål for økonomiske kriminaliteten, de største sakene er knyttet til transaksjoner i eiendom. Og den trolig største skandalen knytter seg til konsul Svanberg som bodde i Alfaz del Pi.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter