Endelig enklere adgang til sykehuset i Villajoyosa

Publisert

Ny adkomstvei til det regionale sykehuset i Villajoyosa nærmer seg en realitet. Departementet for transport, mobilitet og byplanlegging (Mitma) har lagt ut en anbudskonkurranse på 3,46 millioner euro (inkl. mva.) for å forbedre adkomsten til sykehuset Marina Baixa fra vei N-332 i Villajoyosa (Alicante). Den tilhørende kunngjøringen vil om kort tid bli publisert i den offisielle statstidende (BOE).

Prosjektet går ut på å bygge en halv motorvei med inn- og utkjørsler til og fra sykehuset. I tillegg skal det bygges rundkjøringer på begge sider av N-332.

Prosjektet er forenlig med utvidelsen av helsesenteret, som omtrent vil doble helsekapasiteten, og med en fremtidig utvidelse av kapasiteten på N-332, som allerede har karakter av en tofeltsvei på den tilstøtende delen av Benidorms omkjøringsvei.

Direkte forbindelse
Med denne nye forbindelsen, som vil gi direkte tilgang til helsesenteret, vil avstanden for brukere som kommer sørfra bli redusert med 4,4 km, noe som vil løse de eksisterende alvorlige tilgjengelighetsproblemene på kort sikt. I tillegg vil den også forbedre mobiliteten og tilgjengeligheten i regionen betraktelig, ettersom det opprettes en ny forbindelse på flere nivåer mellom knutepunktene Villajoyosa sentrum og Benidorm sør, som ligger mer enn 6 km fra hverandre.

Hospital de La Marina Baixa, som er det viktigste helsesenteret i regionen, eksisterte allerede før byggingen av omkjøringsveien Villajoyosa på N-332, som ble innviet i 2005, og ligger ved siden av den, men har ingen direkte forbindelse. I dag kommer man til sykehuset via en vei som er forbundet med den gamle riksveien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: