El Mundo: Ordføreren i Alfaz del Pi har 21 kjennelser mot seg

Publisert

Ordfører Vicente Arques og resten av PSOEs politiske ledelse i Alfaz del Pi har de siste tre årene fått hele 21 rettsavgjørelser mot seg for brudd på plikten om innsyn i kommunens beslutninger. Dette skriver spanias største avis El Mundo 5. desember.

Partiet Partido Popular som er i opposisjon i Alfaz står bak anklagene og har fått medhold hos distriktsdomstolen i Benidorm og hos den regionale domstolen i Valencia.

Reglene som i følge domstolene er brutt av kommuneledelsen i Alfaz del Pi er til for å sikre et demokratisk styre ved å gi opposisjonen og resten av kommunestyret innsyn i alle saksdokumenter og opplysninger som ligger til grunn for beslutninger. I følge kjennelsene mot ordføreren og hans ledelse er plikten til å gi innsynet brutt ved minst 21 anledninger.

Ordfører Arques forsvarer seg overfor media med at Partido Popular (PP) siden 2014 har levert inn til sammen 38 anklager mot ledelsen. Ordføreren har tidligere påstått at PP og dets lokallagsleder Maite Huerta bruker domstolene til å sabotere arbeidet til kommuneledelsen.

Opposisjonspartiet Partido Pouplar mener på sin side at mangelen på innsyn er reell. Partiet har lenge hevdet at ordføreren bevisst gjør det vanskelig for andre partier å utfordre ledelsens i viktige beslutninger og har fått medhold hos distriktsdomstolen i Benidorm og hos den regionale domstolen i Valencia. Den første kjennelsen mot mot kommuneledelsen kom i desember 2014, mens en av de siste var i oktober 2016.

Les mer om sakene mot PSOEs ledelse i Afaz del Pi:

Alfaz-ordfører utsatte avhør på nytt

Alfaz: “Kommunen lyver om besparelser”

Lot kommunen betale private regninger

Politiet gransker Alfaz-kommune

Alfaz del Pi: Arrestasjoner på rådhuset

Brukte 9.000 euro på vin

Ordføreren bruker “mafia-metoder”

Alfaz del Pi: Krever innsyn i ordførerens pengebruk

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter