Ekspressbuss til AVE-toget i Villena

Publisert

Snart blir det enda enklere å reise til Madrid. Den planlagte buss-til-tog-forbindelsen mellom Benidorm-distriktet og det nye høyhastighetstoget (AVE) som går fra Alicante til Madrid er nær en løsning. Toget stopper i Villena, og Benidorm og Villena kommune er blitt enige om å opprette en rute for ekspressbusser som skal gå i skytteltrafikk mellom de to byene. Det ble først sagt at forbindelsen skulle være klar i oktober i fjor, men de to kommunene har ikke kommet videre med prosjektet før nå. Etter alt å dømme blir det nå fortgang i prosessen.

I følge Benidorm kommune vil den nye forbindelsen gjøre det komfortabelt og enkelt for de reisende å komme seg fra Benidorm til togstasjonen i Villena. I tillegg vil Villena få flere reisende til sin stasjon.

Hurtigtogforbindelsen mellom Alicante og Madrid åpnet i juni i fjor og inngår i det nye rutenettet for høyhastighetstog i Spania, Alta Velocidad Española (AVE). Benidorm kommune ønsket i utgangspunktet at bussene skulle gå til togstasjonen i Alicante. For å få til det var kommunen avhengig av et samarbeid med Alicante. De to kommunene klarte imidlertid ikke å komme til enighet.

Derfor har Benidorm sett etter andre løsninger og er nå blitt enige med kommunen i Villena om en forbindelse. Fra Alicante stopper AVE-toget i Villena, Albacete og Cuenca før endestasjonen i Madrid. Toget har en maksfart på 310 kilometer i timen. Det er ventet at den nye kombinasjonen med bus og tog skal gjøre det mulig å reise fra Benidorm til Madrid på under tre timer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter