23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Egen Altea-app med lokal historie, kultur, gastronomi og turguider

Altea kommune har lansert en ny app til smarttelefoner og nettbrett med all informasjon om byen samlet på ett brett. Den nye programvaren er gratis, heter Play Altea og kan lastes ned til både IOS og Android-systemer. Appen kommer på engelsk, spansk og valensiansk.

Den nye Altea-appen PlayAltea inngår i kommunens informasjonsteknologiske plattform VisitAltea. Appen er ment som et tilbud til både innbyggere og turister som besøker byen. Med enkle søk skal man kunne finne informasjon om kulturtilbud, lokal historie og gastronomi. I tillegg er det lagt inn opplysninger om Alteas mangeårige tilbud om guidede turer gjennom byen. Disse turene er gratis og ledes av lokale eksperter gjennom steder som gamlebyen, langs Middelhavet og langs elven Algar.

Kommunen begrunner lanseringen av den nye appen med at turistdestinasjoner i dag også må være «intelligente» for å henge med i utviklingen. Det vil si tilpasset nye teknologier, slik den nye spanske loven om turisme foreskriver. For å oppnå betegnelsen «destino turístico inteligente» må man oppfylle visse kriterier etter loven, en status Benidorm nylig ble den første byen i Spania til å bli tilkjent.

PlayAltea kan lastes ned gratis fra Google Play Store eller Apple Store, samt via Quick Response code (QR-kode), opplyser kommunen.

 

Relaterte saker

- Advertisement -