Egen Altea-app med lokal historie, kultur, gastronomi og turguider

Publisert

Altea kommune har lansert en ny app til smarttelefoner og nettbrett med all informasjon om byen samlet på ett brett. Den nye programvaren er gratis, heter Play Altea og kan lastes ned til både IOS og Android-systemer. Appen kommer på engelsk, spansk og valensiansk.

Den nye Altea-appen PlayAltea inngår i kommunens informasjonsteknologiske plattform VisitAltea. Appen er ment som et tilbud til både innbyggere og turister som besøker byen. Med enkle søk skal man kunne finne informasjon om kulturtilbud, lokal historie og gastronomi. I tillegg er det lagt inn opplysninger om Alteas mangeårige tilbud om guidede turer gjennom byen. Disse turene er gratis og ledes av lokale eksperter gjennom steder som gamlebyen, langs Middelhavet og langs elven Algar.

Kommunen begrunner lanseringen av den nye appen med at turistdestinasjoner i dag også må være «intelligente» for å henge med i utviklingen. Det vil si tilpasset nye teknologier, slik den nye spanske loven om turisme foreskriver. For å oppnå betegnelsen «destino turístico inteligente» må man oppfylle visse kriterier etter loven, en status Benidorm nylig ble den første byen i Spania til å bli tilkjent.

PlayAltea kan lastes ned gratis fra Google Play Store eller Apple Store, samt via Quick Response code (QR-kode), opplyser kommunen.

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter