Dugnad etter fyrverkeriet i Altea

Publisert

Fyrverkeriet Castell de l’Olla regnes som et av de viktigste kulturarrangementene i Altea. Rakettene som sendes opp fra flytebrygger i vannet har imidlertid også uheldige konsekvenser for miljøet. Nedfall av plast og annet materiale havner i naturen og krever opprydning både på land og i havet. Dagen etter arrangementet stilte frivillige fra organisasjonen De Amicitia opp til dugnad ved Playa de l’Olla, mens dykkere fra dykkesenteret Greenwichdiving gjorde opprydning på havbunnen.

Hvert år stiller Greenwichdiving opp for å rydde opp på havbunnen etter fyrverkeriet Castell de l’Olla. Søndag 13. august ble det tatt opp plast og annet søppel ikke bare fra kvelden før, men også fra andre kilder til forsøpling. Opprydningen er den første av tre større dugnader som senterets dykkere skal gjennomføre i Altea-bukta i år.

I tillegg deltok 18 frivillige fra naturvernorganisasjonen De Amicitia med opprydning i fjæra ved Playa de l’Olla.

Les også: Unikt fyrverkeri i Altea


Takker for hjelpen

Byråden for turisme i Altea, Anna Alvado, takker Greenwichdiving for uvurderlig hjelp.

På Altea kommunens hjemmesider understreker hun viktigheten av dykkerens innsats: «Takket være dette dykkerfirmaet – av frivillige miljøvernerne, ikke et offentlig firma – fantes det søndag formiddag ingen spor etter arrangement».

Byråden benytter også anledningen til å takke ungdommene i De Amicitia for opprydningen på stranden og for arbeidet de gjør i Altea generelt.

«Vi er heldige som kan regne med hjelpen fra disse jentene og guttene» sier hun til media og omtaler ungdommenes miljøbevissthet som et eksempel til etterfølgelse.

Altea kommune opplyser på sin hjemmeside at over 50.000 mennesker var på stranden Playa de l’Olla og området rundt under fyrverkeriet 12. august.

Les også: Pionerprosjekt på havbunnen på Costa Blanca 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter