Drept av sin partner, drapsmannen tatt på bordell

Publisert

Kvinnen ble funnet tirsdag morgen i Alfaz del Pi.

Rocío de la Palma O.L. (44) forsøkte å unngå å bli drept av partneren sin i Alfaz del Pi, men dessverre lyktes hun ikke. Hennes tidligere partner myrdet henne tidlig mandag morgen.

Han stakk henne med mer enn ti knivstikk, de fleste i halsen og noen i brystet. Dette ifølge obduksjonen som ble utført onsdag. Den antatte drapsmannen, som flyktet fra byen, ble funnet like etter midnatt i går kveld på det velkjente bordellet Pipo’s i Cox.

Juan Vicente A.B., som er 52 år gammel og har en fortid med overgrep mot sin tidligere partner, ble funnet og pågrepet av etterforskere fra kriminalpolitiet (UOPJ) etter at liket av Rocío ble funnet tirsdag morgen. Den mistenkte ble oppdaget på det nevnte bordellet, og agentene pågrep ham da han befant seg inne i et rom på bordellet, tilsynelatende sammen med en ung kvinne.

Nektet opprinnelig å anmeldte partneren

Drapet på Rocío kunne ikke forhindres til tross for Guardia Civils mislykkede forsøk på å lokalisere Juan Vicente etter at Rocío lørdag kveld leverte inn en anmeldelse på politistasjonen i Altea.

Kvinnen hadde ved flere anledninger nektet å anmelde partneren sin etter å ha blitt utsatt for mishandling, men sist lørdag fikk hun følge av det lokale politiet og noen naboer “som ba henne gå og anmelde fordi hun ikke ville”, forklarte regjeringsrepresentant Pilar Bernabé i går. Hun ble først kjørt til et helsesenter og deretter til politistasjonen i Altea, der hun leverte inn en formell anmeldelse der hun fortalte om to fysiske overgrep hun hadde blitt utsatt for i løpet av de siste to ukene. Offeret signerte anmeldelsen, men da Guardia Civil tilbød henne muligheten til å be om en beskyttelsesordre, ombestemte hun seg og ønsket ikke dette, og hun uttrykte også at hun ikke ønsket å gå videre med saken.

Guardia Civil tok imot klagen og Rocíos avgjørelse, men da de vurderte offeret og fant ut at hun var i “høyrisikosonen”, aktiverte de nullprotokollen mot kjønnsrelatert vold i slike saker og iverksatte tiltak for å lokalisere og pågripe paret.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter