Dr. Esquerdos tårn skal restaureres

Publisert

Villajoyosa kommune vil restaurere det forfalne tårnet som ruver over Malladeta, syd i kommunen tydelig synlig fra den gamle riksvei N332 på vei forbi Paradiso-stranden.

Tårnet ble oppført i 1903 av Dr. José Mariá Esquerdo. Han ønsket seg et bibliotek og et sted hvor han kunne jobbe i fred. Esquerdo var en av de som introduserte den moderne psykologi og terapi i Spania. Han var også republikaner. Tårnet imiterer de gamle vakt-tårnene som var vanlige langs kysten i gammel tid.

Rådhuset har satt av rundt 22.000 Euro til denne fasen av prosjektet. Universitetet i Alicante skal overse arbeidene. Fukt har skadet tårnets fundament og det er tilgriset av grafitti.

Tårnet ble plassert på et helst spesielt sted like utenfor dagens Villajoyosa. På toppen av det lille fjellet oppførte romerne et tempelområde kalt Malladeta rundt 300 år før Kristus fødsel. Tempelet var trolig dedikert en kvinnelig gud. Rundt år 75 ble tempelområdet utenfor Villajoyosa forlatt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter