DNSCB Amatørteater

Publisert

I mange år har det blitt spilt amatørteater ved Den Norske Skole Costa Blanca. I år står hippiemusikalen Hair på programmet.
Årets amatørteatergruppe består av 15 aktører, sang- og musikkansvarlig, koreograf, to regissørassistenter, og hovedregissør Marlin Dahl.

– Jeg er veldig opptatt av teater, det er min store lidenskap her i livet. Før sommeren i fjor leverte jeg søknad med CV til rektor om å få lede amatørteatergruppen, og like etter ferien fikk jeg beskjed om at jeg var funnet oppgaven verdig, sier Marlin, som er elev i 3. klasse på videregående ved DNSCB.

Bortsett fra en lærer og to tidligere elever, er alle medlemmene i teatergruppen elever ved den norske skolen i Alfaz. Gjengen øver to ganger i uka. En dag er det musikk og dans, mens den andre dagen er dedikert til teater.

– I tillegg til de faste som jeg har nevnt, er det en god del folk som jobber rundt oss med kulisser og lignende, dessuten har vi akkurat knyttet til oss en lydmann. Det blir en del jobbing, men det er bare kjempegøy, konstaterer Marlin, hvis store drøm er å bli skuespiller.

– Også må du få med det store alderspennet i gruppen. Medlemmene består av elever fra 8. Klasse på ungdomsskolen, til 3. klasse på videregående, med andre ord fra 12 til 20 år, supplerer Stine, som er en av ildsjelene.

Uke 11, i mars neste år, er det klart for Hairpremiere på Casa de Cultura i Alfaz del Pi. Men før den tid venter mange timer med harde forberedelser. De 15 skuespillerne er fordelt på 6 hoveroller, og 9
fremtredende biroller.

– For kort tid tilbake var en gjeng av oss på i Altea og så Jesus Christ Superstar. Det var lærerikt, jeg håper og tror at de fleste som var med til Palau, fikk et visst inntrykk av hvordan det er å stå på en scene, sier Marlin, som har en oppfordring til alle som eventuelt måtte lese dette.

– Hvis noen har lyst til å bidra til prosjektet vårt, så er de hjertelig velkomne, nøl ikke med å ta kontakt…
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter