– Det er nå man må handle

Publisert

Etter ett par måneder hvor de selv har stått for oppussingen inviterte Susanne Vendsalu, Reidar Brustad og Trudy Pijnenburg til nyåpning fredag 17. september av det nye meglerkontoret "First Line Property", kontoret ligger som navnet henspiller på, i første linje.

Dette er helt riktig tid å gå i gang med noe nytt på sier svenske Susanne Vendsalu til Spaniaposten på spørsmål om hvorfor man etablerer nytt meglerkontor i ett marked som av mange oppfattes som rekordsvakt.

– Det er nå det går oppover. Så mange har sittet på gjerdet så lenge nå og avventet markedet. Prisene er lavere nå og skal ikke lenger ned her i området. All offentlig tilgjengelig statistikk viser at det er betydelig høyere aktivitet i markedet nå. Når det går opp for fler og flere selgere vil igjen prisene krype oppover. Toget går nå, om man vil kjøpe på "bunnen", det vil flere og flere få øynene opp for, sier Susanne, selv om hun ikke regner med at de årlige prisøkningen fra noen år tidligere kommer tilbake med på noen år.

Vendsalu som kom til Altea første gangen i 1972 har arbeidet med salg av eiendom i Marina Baixa området i en årrekke. Erfaringer og nettverket hun har opparbeidet seg tar hun med inn i den nye virksomheten. Nå vil hun rendyrke salg i virksomheten og ikke drive med utleie og andre tjenester man ofte ellers inkluderes. Det er området Altea, La Nucia og Alfaz del Pi med nabokommuner hun regner som "sitt" område.

– Noe større området enn det ønsker jeg ikke å operere i. Vi må ha kontroll på det vi gjør. Det er spesielt viktig siden så mange av våre kunder er utlendinger som i større grad enn spanjolene trenger mere trygghet og assistanse i løpet av kjøpsprosessen og i etterkant.

Få tvangssalg
Det er svært få boliger som går på tvangssalg i vårt område, så må man også huske at den primære årsaken til at mange ikke greide å betale sine avdrag var den høye renten vi hadde for en tid tilbake. Renten er nå rekordlav og folk har fått sine låneavdrag justert deretter, det er lang lettere å betjene lån nå enn for to år tilbake.

Norge og Nederland
Med seg på i "First Line Property" har Susanne Vendsalu hollandske Trudy Pijnenburg og nordmannen Reidar Brustad. Pijnenburg har i stor grad hånd om det store hollandske markedet her.

– Hollendere kommer nok her for å arbeidet i større grad enn f.eks. nordmenn. De har det så trangt i Nederland ler Susanne Vendsalu.

Brustad, opprinnelig fra Grimstand, har feriert på Costa Blanca i en årrekke. Han valgte å bosette seg i Altea, det er en ekte spansk by men vi har likevel kort vei til andre venner og kjente og "norsk" infrastruktur når vi ønsker å oppsøke det. Noe av det fine med Altea er at man her har alle muligheter til å bli kjent med det spanske sier sørlendingen.

Stort tro på fremtiden
Susanne og hennes norske kompanjong Reidar har stor tro på fremtiden som eiendomsmegler i Altea. Middelhavet ligger her fortsatt, vi har etablert infrastruktur.

– Her har vi ett moderne samfunn hvor ting fungerer. Og ikke minst, den største generasjonen pensjonister fra både Norge og hele Europa, den kommer nå! Det er en generasjon som er langt mer reisevant enn sine foreldre og det vil man merke her mer og mer.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter