Denne helgen: Byfiestaen i La Nucia er tilbake

Publisert

I La Nucia feirer man denne helgen byens egen fiesta, opprinnelig dedikert byens skytshelgen «Santissim i Sant Rafael». Fra og med fredag 19. til og med søndag 21. oktober markerer man feiringen.

Det blir religiøse prosesjoner, fyrverkeri, musikk det meste som hører en tradisjonell fiesta til. Det er første gangen man markerer feiringen siden pandemien satte en stopper for de fleste tradisjonelle spanske fiestas.

Lørdag klokken 14.30 serveres det en gigant-paella ved l´Auditori de Les Nits hvor også konsertene holdes disse dagene. Kun vaksinerte som bor i La Nucia får slippe inn i selve fiesta-teltet.

Et av de mest populære innslagene er «gateløp» med helgenbildet som man bærer løpende fra kirken på Plaza Mayor til kapellet «ermita del santo». I år gjør man dette søndag klokken 13.45.

For komplett program se denne linken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter