Corona-Virus i Benidorm overflommer sykehuset

Publisert

Intensivavdelingen på sykehuset i Villajoyosa har over flere dager vært fullt. Nå sender de 70 Corona-pasienter til privatsykehus i området.

Det var søndag 22. mars at man nådde full kapasitet på intensiv-avdelingen og man sendte den første pasienten til privatsykehuset IMED i Benidorm. De etterfølgende dagene har man overført pasienter til Clinca Benicorm og de offentlige sykehusene i Alicante og Torrevieja.

Ta heisen alene

Feriebyen Benidorm er ekstra utsatt for Corona-viruset. Byen er kjent for sine mange høybygg. Folk bor tett i tett og mange fra Madrid har sine ferieboliger i Benidorm. Rådhuset har advart folk i byen om bruk av heis i høyblokkene. Folk anbefales å ta heisen alene og bruke hansker på knappene.

Fra Madrid til ferieboligene på kysten

Om de kom fra Madrid mange av de som nå er innlagt er ikke kjent. Men da Corona-viruset kom til Torrevieja var det primært spanjoler fra Madrid som hadde smitten.

Dette er et bilde man har sett i mange feriebyer langs kysten. På både Costa del Sol og Costa Blanca er antall smittede pr 100.000 innbyggere langt mindre enn i hovedstaden. Og de smittetilfellene man ofte har sett knyttes til folk fra Madrid som har reist til kysten for å tilbringe karantene-tiden i et bedre klima.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter