En Corona-smittet i Alfaz del Pi seks i Altea

Publisert

Siden pandemien begynte i Spania har bare 31 personer testet positive for Corona-viruset i Alfaz del Pi. Fem har mistet livet av helse-relaterte årsaker som kan knyttes til Covit i denne kommunen som har over 20.000 innbyggere.

Tall nylig publisert av regionale helsemyndighetene for Alicante-provinsen viser at man siste to ukene har påvist et nytt smitte-tilfeller i Alfaz del Pi kommune. Etter hva SpaniaPosten erfarer er den personen som har testet positiv knyttet til en bar i Alfaz del Pi.

I nabokommunen Altea, som har 22.000 innbyggere, har seks personer testet postive for viruset i løpet av de siste 14-dager.

Smitte-tilfellene i Alfaz del Pi og resten av Alicante-provinsen har under hele pandemien ligget langt under snittet for Spania. Mesteparten av tilfellene har vært i Madrid, Katalonia og deler av Nord-Spania.

De nye tilfellene av smittede er knyttet til at gjenåpningen av det spanske samfunnet. Med økt mobilitet og folk som reiser på ferie er det naturlig å forvente nye smitte-tilfeller. Spanske myndigheter åpnet opp landet i det man så at situasjonen var under kontroll og kapasiteten til å drive smitte-sporing er høy.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter