Cano på frifot mot kausjon

Publisert

Mannen som er mistenkt for å stå bak drapet på den tidligere ordføreren i Polop, Alejandro Ponsoda, er nå på frifot mot kausjon på 20.000 Euro.

Mannen som er mistenkt for å stå bak drapet på den tidligere ordføreren i Polop, Alejandro Ponsoda, er nå på frifot mot kausjon på 20.000 Euro.

Juan Cano, som den gang var viseordfører men etter drapet ble innsatt som ordfører, skal ha leid inn to leiemordere for å ta livet av sin sjef og partikollega i Partido Popular.

Drapet ble organisert på ett bordell i Benidorm og det skal ha vært en lokal forretningsmann i Polop som skal ha bidratt til å koble sammen de involverte. Domstolen satte en kausjon på 20.000 Euro for Cano som etter løslatelsen uttalte at han nå var mest interessert at man kom til bunns i saken og oppdaget "den virkelige sannheten".

Cano og Ponsoda (bildet) skal over lenger tid ha kranglet mye. Frigitte dokumenter fra etterforskningen av drapet på Polops tidligere ordfører Alejandro Ponsoda (PP), fastslår at motivet for ugjerningen ikke bare var konkrete byggetillatelser, men den politiske kontrollen over den fremtidige utbyggingen av Polop kommune.

Vitneforklaringer fra byråder og andre som hadde nær kjennskap til forholdet mellom Alejandro Ponsoda og Juan Cano, forteller at de to PP politikerne kranglet mye, og at uenighetene alltid dreide seg rundt byggesaker. Cano skal alltid ha forsvart utbyggernes interesser, mens Ponsoda skal ha stått for en mer moderat utbygningsstrategi.   

Guarda Civils etterforskere har lagt stor vekt på Juan Canos personlige formue, som har vokst betydelig i de årene han har vært byråd for byggesaker og senere ordfører. Det er på det rene at Canos kone sto som daglig leder av et selskap som har fakturert en rekke eiendomsaktører på det nordlige Costa Blanca, uten at selskapet skal ha hatt reel aktivitet.

Mer om drapet i Polop

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter