Camping på Albir-stranden

Publisert

I Spania er det ulovlig å “campe” på steder som ikke er reservert for nettopp dette formålet. Man må bruke campingplasser eller områder reservert for campingbiler. Cap-Blanch camping på stranden mellom Altea og Albir er et populært reisemål for globetrottere fra hele europa og mange nordmenn overvintrer her i sine bobiler. Campingplassen ligger i praksis direkte på Albirstranden; noen få minutters gange til Altea eller Albir sentrum.

Fra innkjørselen til campingen kan men ikke lett se hvor stort området faktisk er. Spaniapostens utsendte medarbeider tok seg en tur inn “bak murene” og ble overasket over de lange gatene og de store arealene. Det kunne nesten virke som om campingplassen var en liten by i seg selv. Her er det vaskeri, bilvask, toaletter, dusj, bibliotek, aktivitetsrom, for å nevne noe. Ingen ting mangler ser det ut til. Biler står oppstilt på rekke og rad, de fleste med nederlandske skilt. Ikke så mange er i humør til å slå av en prat med en journalist denne varme søndags ettermiddagen, men til slutt er der noen hyggelige nederlendere som er snakkesalige.

–    Det er så vakkert her. Stranden er rein og ikke så tettpakket med folk og så har Albir mange gode restauranter. Vi ferierer i vår bobil seks måneder i året, så vi har reist mye,forteller det nederlandske ekteparet Jon og Monique Jansen til Spaniaposten.

De føler at det ikke bestandig er like lett å finne bra campingplasser som har alle fasiliteter. Cap-Blanch er en av de bedre, skal en tro nederlenderne. Siden paret har kjøpt et ACSI kort som tilbyr billig overnatting i visse perioder av året over hele europa, reiser de rundt til kun overnattingsplasser som har dette tilbudet, forteller de.

Er det vanskelig for dere bobilturister å stoppe langs veiene?
–    Av og til får vi problemer med at politiet ikke lar oss parkere på visse plasser, men vi velger campingplasser med 2-300 km avstand fra hverandre og da trenger vi ikke å stoppe så mye underveis. Men ja, det er ikke bestandig like lett å parkere lovlig med en bobil, sier Jon Jansen litt oppgitt.

Trives godt på Cap-Blanch
Camping i Albir–    Det er reint på toalettene her, vi får store oppstillingsplasser og betjeningen er hyggelig. I femten år har vi reist rundt til nye campingplasser, men vi kommer til å komme tilbake hit hver gang vi er i Spania, sier Jon med et stort smil og kona Monique samtykker. De har fått besøk av noen venner fra Nederland og feirer siste dagen på campingplassen i Albir sammen med dem.I morgen drar de videre til campingen i Elche og så går turen sakte med sikkert tilbake til Nederland.

Ekteparet Jansen mener at beliggenheten til Alteas camping er unik.

–    Vi hører bølgene slå steinene inn mot strandkanten når vi legger oss, klager Jon. Kona Monique samtykker med sin mann, men mener at lyden er ren sovemedisin for henne.

Resepsjonen
Kim de Blieck i resepsjonen er også fra Nederland og forteller at 80 % av deres gjester kommer derifra. Resten er stort sett nordmenn, engelskmenn, tyskere og belgiere sier hun.

–    Akkurat nå er det en stille periode, men vi er halvfulle på grunn av et tilbud som heter Camping Card ACSI. Dette kortet får en kjøpt over hele europa og en sparer cirka 10 euro per døgn. Tilbudet varer ut halve juli og da kommer sommerturistene. Spesielt spanske familier er her i sommermånedene.

Hva slags aktivitetstilbud har dere til sommergjestene?
–    Om vinteren har vi selvsagt mest tilbud. Da er det flest pensjonister her, men om sommeren har vi utekino, fiskekonkurranser, tennis, og den slags aktiviteter. Vi har gratis internett og så ligger jo stranden kun ti meter unna. Alle hyttene og bungalowene er som regel fulle lang tid i forkant, forteller resepsjonisten.

Kim sier at mange av gjestene er stamgjester. De kommer igjen år etter år og noen bor der også permanent, deriblant en nordmann som er hjemme i Norge for øyeblikket.

-Jeg tror de fleste av våre gjester blir fort kjent med hverandre og med området. Ofte virker det som de vet mer om alt og alle enn vi som jobber her, sier hun og ler.

Bobil i SpaniaMange som kommer til Cap-Blanch camping bor der i tre til seks måneder. De fleste kommer i bobil eller i campingvogner og miljøet er svært godt i følge resepsjonisten. De som bor i telt er som regel yngre mennesker og for dem som er ute etter et billig alternativ kan camping i Spania kanskje være et alternativ.

 

Les også:

Ulovlig bobilturisme

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter