Bytter endelig ut gatelys i Albir og Alfaz del Pi med LED-lys

Publisert

I Alfaz del Pi kommune bytter man nå ut gamle gatelys med moderne og langt mer effektive LED lys. Kommunen har søkt på et gratis lån fra et statlig fond for strømsparing, IDAE.

Kommunen regner med å redusere strømregningen med €280.000 årlig som følge av det lavere forbruket LED lampene har. Å bytte ut lyspærer etc koster rundt 1.1. millioner Euro. Hele kontrakten har kommunen gitt til ett selskap, SICE.

Albir er inkludert i dette prosjektet, oppgraderingen skjer først i sentrum før man i neste fase bytter ut gatelys i urbanisasjonene.

Nabo kommunen Altea byttet for flere ut sine gamle gatelys med moderne LED lys. Alfaz del Pi er blant de siste som bytter til denne mer miljøvennlige og kostnadseffektive teknologien.

De nye ledlysene har en mer kontrollert lysstråle. Noe som gjør at problemer med «lys-forurensning» blir mindre. Altså mengden lys som lyser opp unødig blir mindre, så natten igjen blir mørkere til fordel for dyrelivet og de som vil se stjernene.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter