Brunbjørn innelåst i tilhenger

Publisert

I Finestrat, kort vei fra Benidorm står en brunbjørn innelåst i 10m2 stor en tilhenger. Den kan knapt bevege seg, har ikke tilgang på friskt vann og er utsatt for vær og vind. Tilsynelatende er det ingen som passer på den heller.

Dyrevernere fra Altea i samarbeid med regionale dyrevern-organisasjoner slår nå alarm på vegne av dyret. Dyrvernerne som oppdaget dyret inneløst ute i et skogholt valgte første å varsle Guardia Civil som etter å ha sjekket opp eiernes papirer kunne slå fast at «Alt er i orden og bjørnen later til å ha god helse».

Dyrevernerne ble lite imponert over politiets håndtering av saken og varslet media.

Bjørnen står plassert på ei eiendom like langs CV-758, hvor hvemsomhelst kan gå opptil tilhengeren, skade dyret eller slippe den fri om så skulle være.

Etter at nyheten har blitt kjent i området har det kommet tips om at tre bjørner lenger har stått innelåst i Villejoyosa. Trolig har privatpersoner ulovlig kjøpt disse av sirkus. Det er ulovlig med kjøp og salg av ville dyr mellom private i Spania.

Dyrevernerne har levert en formell anmeldelse om saken. Til tross for at dyrets eier har papirene i orden er det klart at dyret lever under forhold som tilsier dyremishandel.

 Bjørner og andre dyr brukes i Spania på sirkus og vises gjerne frem på “markeder”. Deriblandt de populære “middelaldermarked” som regelmessig avholdes på Costa Blanca.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter