Brannen i bilder

Publisert

Den store skogbrannen er nå under kontroll. Det begynner å bli mulig å få oversikt over de store skadene. Ingen menneskelig har gått tapt, men over tusen mål skog er gått tapt, med tilhørende plante og dyreliv. Ett av kystens flotteste turterreng er sterkt skadet.

Spaniaposten har samlet sammen noen av bildene fra det siste døgnet. Etterslukkingen pågår fortsatt. Det offisielle tallet på de som fortsatt er evakuert har blitt redusert fra ca. 14.000 som det var i går til 68 personer i dag. Fem boliger er til nå bekreftet nedbrendt.

 

Lørdag klokken 18.30: Store mengder røyk gjorde det vanskelig å få oversikt over brannen som startet rundt klokken 09.00 da en strømmast blåste over ende i uværet. Svært sterk vind gjorde at brannen raskt spredte seg ut over et stort område.

Evakueringen av totalt 14.000 mennesker i tillegg til slukkearbeidene ble koordinert herifra ved Policia Local i La Nucia. I bakgrunnen ses røyken tydelig.

Lørdag klokken 21.51: Brannen var nå spredt over store deler av fjellet. Det brenner mange steder helt seperat med flere kilometers avtand. Vinden gjør slukkearbeidene nesten umulig.

Natt til søndag klokken 00.35: Uværet har gitt seg, den kraftige vinden er i stor grad borte. Flammene har tydelig blitt betydelig mindre. Men det brenner tydelig flere forskjellige steder. Flere hundre mannskaper kjempet mot flammene natten igjennom.

Søndag: Neste morgen er minst tre fly og ett helikopter i gang med å slukke. De henter vann i bukten utenfor Albir og Altea.

Søndag: Brannmannskapene holdt på hele natten. Bruken av fly søndag morgen var svært viktig. Vinden hadde spredd brannen til svært mange isolerte og utilgjengelige steder uten veiforbindelse.

Søndag: Mange var møtt opp søndag morgen for å se på flyene som stadig “tanket opp”, her ett av dem like utenfor Albir.

Søndag klokken 13.46: Det brannherjede fjellområdet “Puig Campana” ses her i bakgrunnen. Det er ikke lenger synlig brann eller særlig røyk.

 

Søndag klokken 14.05: Enorme arealer er helt nedbrente. Furuskogen gikk tidligere lang oppover fjellet her.

Foto: Spaniaposten

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter