Bøter mot søppel i Alfaz del Pi

Publisert

På mindre enn en uke har man skrevet ut et titalls bøter til private og bedrifter som har lagt fra seg søppel ute i det offentlige rom. Dette inkluderer byggeavfall og hageavfall. Politiet har muligheten til å bøtelegge slikt opptil 1.500 Euro.

Flere av bøtene har kommet som konsekvens av at publikum tar bilder eller video og sender til rådhuset eller politiet.

Problemet med søppel i Albir og Alfaz del Pi har lenge vært kjent. I Albir var kommunens innføring av “underjordiske” søppeldunker en “katastrofe”. Disse dyre anretningene har så små lokk at folk blir tvunget til enten å dumpe avfall ved siden av dunkene. Eller stappe ting inni som ender opp med å tette det hele, så nestemann dumper sitt avfall rett på gata. Etter innføringen av disse fjernet man flertallet av de ordinære store dunkene.

Man har åpnet et resirkulerings-anlegg, et såkalt “punto ecologico” i Albir, hvor man kan kaste avfall. Dette har ikke stoppet den leie tendensen man ser når store mengder avfall likevel havner på gata.

Skogholt rundt både Albir og Alfaz del Pi er fortsatt fulle av bygge-avfall, gamle brun-varer og annet skrot.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter