Boligblokk på 22. etasjer rives – for nære sjøen

Publisert

En boligblokk på 22 etasjer ført opp for et titalls år siden må rives. Spansk høyesterett har bekreftet at bygget må bort og at delstatsregjeringen i Valencia som ga ut byggetillatelsen i 2005 må kompensere dagens eiere med rundt 100 millioner Euro, nesten en milliard norske kroner.

Denne utgiften vil skape problemer for Valencia regionen. Kredittgrensen for 2019 budsjettet må økes. Det finnes ingen videre ankemyndighet.

I følge byråd for byggesaker i Benidorm, Lourdes Caselles, kan eierne av tomta få en ny byggetillatelse “i morgen” så lenge det nye bygget trekkes rundt fem meter bakover fra dagens plassering, så det ikke er i strid med kystloven.

Valencia regionen var styrt av Partido Popular tilbake i 2005. Valencia-delen av partiet har blitt avslørt som gjennom korrupt. Partiets valg-kampanjer i regionen har ofte blitt finansiert ulovlig av penger fra forretningsmenn i området, ofte utbyggere.

I Alicante har man avslørt hvordan utbygger Enrique Ortiz finansierte Partido Popular og bestakk den gang ordfører Sonia Castedo fra PP. Det er avslørt flere slikk saker i Valencia-regionen.

I hvilken grad korrupsjon var en del av denne saken vites ikke. Men de nære båndene Partido Popular pleide med utbyggere er en del av forklaringen på mange kontroversielle byggeprosjekter langs kysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter