Blir forbudt å tenne på oksen

Publisert

Rådhuset i Valencia vil fra 1. juni forby den tradisjonelle aktiviteten «Bou embolat» hvor man setter fyr på hornene til en okse. Aktiviteten har lenge vært tradisjon i Valencia regionen, hvor man blant annet fortsatt praktiserer dette i Calpe.

Aktiviteten holder man i forbindelse med lokale typisk spanske fiestas. Slike man årlig arrangerer til ære for byen eller bydelens skytshelgen.

Tradisjonen er at man binner fast en okse til en stolpe så man kan feste brennende materiale til oksens horn. Ofte fester man også fyrverkeri til hornene. Oksen blir med dette ganske vill av seg og i en blanding av panikk og ett forsøk på å få dette av hornene løper den rundt i inngjerningen.

Ett utall av byens «modige unge menn» løper rundt sammen med oksen i det de forsøker å tirre det forvirrede dyret til å løpe etter seg. Det er normalt at de oftest berusede mennene forsøker å dra dyret i halen.

Praksisen forbys nå i Valencia kommune men er fortsatt tillatt i resten av Spania. Det er i hovedsak Valencia-regionen hvor man praktiserer “Bou embolat”.

Aktiviteten har lenge vært kontroversiell i Spania. Det kan til en viss grad sammenlinkes med den norske ulve-debatten hvor de fleste i landet mener man må stoppe det hele, mens en liten del av folk på landet argumenterer for å fortsette praksisen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter