Bli med til “ørneredet” Fort de Bernia i Altea

Publisert

Neste lørdag, 18. mai, har turinteresserte muligheten til å nyte en dag på et av de mest spektakulære stedene i Altea, “Fort de Bèrnia”. Aktiviteten er av middels vanskelighetsgrad og ledes av arkeologen Juan Pablo Donadei. Det hele i regi av turistkontoret i Altea som gjør dette gratis.

Selve aktiviteten starter kl. 9:30, og utgangspunktet er “Font de la Barca”, men det er nødvendig å være på startpunktet 15 minutter før.

Fort Bernia ble bygget i 1562 og ligger nesten på toppen av Sierra Bernia. Phillip den andre var redd for pirater og på den tiden var det fortsatt store opprør blant maurere og de kristne. Festningen var en fiasko, den lå for langt fra havet og den ble revet 50 år senere for at piratene som levde i fjellområdene ikke skulle ta den i bruk. I dag kan man fortsatt se ruinene og mange ivrige turgåere legger veien dit.

Turen varer i ca. 4 timer, og det er påkrevd å ha på seg behagelige sko og klær for fotturer, ryggsekk med vann og lunsj, caps og solbriller.

Gruppen har en maksimal kapasitet på 20 personer, og aktiviteten er for personer over 18 år. Gratis booking kan gjøres på altea@touristinfo.net, ved å ringe 965 84 41 14 eller ved personlig oppmøte på Tourist Info Altea, som ligger på c/ Sant Pere 14.

Turist- og miljømyndighetene oppfordrer befolkningen til å delta på denne unike vandrings- og formidlingsdagen, som er et unikt sted å besøke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter