Betalte forskudd for operasjon hun aldri fikk

Publisert

Da det ene benet ble tre centimeter lengre enn det andre etter en mislykket hofteoperasjon i 2007, kontaktet Signe Aasen Delso en norsk kirurg for å få rettet på skadene. Hun betalte 2.000 euro i forskudd, men har enda ikke blitt operert.

 

Da det ene benet ble tre centimeter lengre enn det andre etter en mislykket hofteoperasjon i 2007, kontaktet Signe Aasen Delso en norsk kirurg for å få rettet på skadene. Hun betalte 2.000 euro i forskudd, men har enda ikke blitt operert.

 

– Noen fortalte meg om en fantastisk norsk ortopedisk kirurg ved navn Trond Helge Johnsen. Jeg husker ikke lenger hvem som anbefalte ham, men han skulle være en av Norges fremste eksperter.

Ifølge Signe Aasen Delso samarbeidet Johnsen med konsul og doktor Jan Arild Nilsen, og han opererte blant annet på sykehuset Perpetue Socorro i Alicante og Hospital Levante i Benidorm. Signe fikk time på Nilsens klinikk i Benidorm den 8. mars 2008.

– Johnsen møtte ikke opp til konsultasjonen, han svarte heller ikke på telefonen da han ble etterlyst. Det ble satt opp en ny avtale og denne gangen kom kirurgen. Det ble enighet om at han skulle operere inn en ny hofteprotese. Han ga utrykk for at det ikke skulle by på noe problem, forteller Aasen Delso.

Forskudd 
Tiden gikk og intet skjedde på noen uker. Så en dag fikk Signe telefon fra Johnsen.

– Han lurte på om han kunne få 2.000 euro i forskudd. Pengene skulle brukes til et spesialmateriale fra Frankrike som han trengte til operasjonen slik at det ikke skulle blir ”slark” i hoften, forteller Signe, som betalte det hun ble bedt om.

Det ble omsider avtalt operasjon på høsten 08. Ikke på forsommeren, slik Signe ønsket, fordi Johnsen sa han måtte ha med seg en kollega fra Martina Hansens Hospital hjemme i Norge hvor han også hadde praksis. Operasjonen skulle utføres på Hospital Levante i Benidorm.

– Operasjonsdatoen ble satt til den 3. oktober. Fordi da kunne Johnsens kollega ta med seg barna og tilbringe høstferien i Spania. To dager før jeg skulle legges inn ringer Johnsen igjen og sier at vi må utsette fordi kollegaen plutselig hadde funnet ut at han skulle tilbringe ferien et annet sted. Det skulle imidlertid ikke by på noe problem fordi han kunne komme ned når som helst senere og delta i operasjonen.

Uspesifisert regning
Signe Aasen Delso hørte ikke noe mer. Da hun ikke fikk tak i Johnsen på telefonen reiste hun ned til hans bolig i Albir.

– Jeg traff han hjemme en morgen og spurte om han hadde glemt meg. Da begynte han å fortelle at han hadde økonomiske problemer og at alt var bare elendighet. Operasjon skulle det likevel bli. Men han hadde hatt møter med sjefsortopeden på Hospital Levante som angivelig ikke så noen grunn til å operere meg på nytt og at min forsikring derfor ikke ville dekke en privat operasjon. Derfor foreslo han klinikken Perpetue Socorro i Alicante. Jeg fikk grønt lys fra forsikringsselskapet på at jeg kunne opereres der, forteller Aasen Delso.  

Det kom imidlertid aldri noen innkallelse til operasjon og Signe begynte etter hvert å bli ganske lei. Dessuten hadde hun smerter i lårmuskelen. Derfor kontaktet hun sjefsortopeden på Hospital Levante og ba om full utredning av den problematiske hofteprotesen. Resultatene av undersøkelsen tilsa at protesen var bra og at smertene ikke var relatert til den.

– Med resultatet av utredningen i hånden ringte jeg Johnsen som kom hjem til meg for å kikke på røntgenbildene. Etter å ha sett i gjennom sa han ”du fungerer jo, du kan godt leve med det”. Jeg sa meg enig og var mildt sagt lei av alt plunderet. Så ba jeg om å få pengene tilbake. Siden har jeg ikke sett ham. Men en plutselig en dag ringer han og sier at han har hatt en del utgifter i forhold til forberedelsene til operasjonen. Jeg ba han redegjøre for disse utgiftene. Etter gjentatte klager og etterlysninger kom det til slutt en udatert ”regning” på ti timer med konsultasjonsvirksomhet av 100 euro. Underst på ”regningen” skriver Johnsen at jeg har til gode 1.000 euro som han kan overføre til min bankkonto umiddelbart. ”regningen” er ikke datert, men ble sendt som vedlegg i en e-post jeg mottok 29. juli i år.

Ikke normalt
Signe Aasen Delso er imidlertid ikke enig i at hun skal betale 1.000 euro for konsultasjonsvirksomhet og hun skulle aldri ha betalt forskudd på operasjonen. Det kan doktor Tertit Handberg bekrefte.

– Jeg trodde ikke mine egne ører da Signe ringte meg og forklarte saken. Jeg begynte å ringe rundt til britiske, tyske og hollandske legekolleger, som alle mente at dette var galt. Jeg har hørt om at norske leger her nede tar imot kommisjon fra andre terapeuter, men det er absolutt ikke vanlig praksis. Ved en konsultasjon tar man selvsagt betalt, men for å diskutere et pasienttilfelle med kolleger er det ikke normalt.

De fleste leger hjelper hverandre uten å ta betaling. At noen forlanger forskudd for en operasjon har jeg aldri hørt om, det er høyst uvanlig,sier doktor Tertit, som har 33 års erfaring fra legeyrket, til Spaniaposten.

 I løpet av september i år ble 500 euro overført til Signe Aasen Delsos konto. I den forbindelse skrev Johnsen at han skulle overføre 500 til og at saken så var ute av verden. Signe er fortsatt ikke enig.

– Han mener han er ferdig med saken den dagen han har betalt tilbake halve beløpet. Jeg mener imidlertid at han per i dag skylder meg 1.500 og skrev tilbake at saken ikke er ute av verden for min del før han har tilbakebetalt hele beløpet. Slik er ”ståa” per i dag. 

Trond Helge Johnsen ønsket ikke å kommentere saken da Spaniaposten snakket med han på telefon.
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter