8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Beste privatsykehus på Costa Blanca

Clinica Benidorm har igjen fått bekreftet sin posisjon som ett av de ledende private sykehus i Spania. Sykehuset kom ut på topp med en finaleplass i den prestigefulle rangeringen hvor 165 deltok.

Clinica Benidorm har igjen fått bekreftet sin posisjon som ett av de ledende private sykehus i Spania. Sykehuset kom ut på topp med en finaleplass i den prestigefulle rangeringen hvor 165 deltok.

Blant de offentlige sykehusene utmerket ”Hospital de Torrevieja” seg topplassering i flere kategorier. Kåringen ble gjort i Madrid 26. Oktober.

Hospital Clínica Benidorm (HCB) ble i 2008 kåret til Spanias beste privatsykehus og kan med sikkerhet hevde å holde høy jevn kvalitet. Tilbake i 2004 ble også sykehuset kåret til beste privatklinikk i Valencia regionen.

Kåringen av Spanias ”topp 20 sykehus” utføres av organisasjonen IASIST arbeider blant annet på vegne av de som kjøper inn sykehustjenester i Spania og flere europeiske land. Forsikringsselskaper og det offentlige er noen av de som bruker informasjon om helsesektoren fra IASIST.

Blant indikatorene som danner grunnlag for rangeringen er sykehusets standard, rutiner for diagnose- og behandling,  kvalitet på legeteam, spesialister, teknologi, utrustning, kostnadsnivå, effektivitet, morbiditet, mortalitet og antall liggedøgn pr. pasient. Komplikasjoner etter inngrep og hvor mange pasienter som må innlegges på nytt etter gjennomført operasjon eller behandling er også med i rangeringen.

Referansesenter i Spania

Clinica Benidorm har gjort en avtale med GE (General Electric) hvor sykehuset blir helsegigantens referansesenter i Spania. Dette gir klinikken unik tilgang på avansert teknologi og kompetanse.

Dr. Ana Paz Brown er medisinsk direktør ved sykehuset i Benidorm og  fremhever diagnostisering og behandling av kreft som en av de lidelsene sykehuset står sterkere til å behandle som en konsekvens av avtalen med GE. Clinica Benidorm har også ett tett samarbeid med flere universiteter i regionen.  To universiteter i Valencia samt universitetet i Alicante har flere forskningsprosjekter i felleskap med sykehuset i Benidorm. Prosjektene mottar støtte fra det valensianske helsedepartementet.

– Sykehuset har helt siden starten for over 25 år siden hatt som strategi å ha egne spesialister, slik skapes ett tetter bånd mellom lege og pasient, forteller Dr. Paz.

Sykehusdirektøren sier at man har rundt 350 ansatte ved sykehuset i dag.

Norsk tilstedeværelse
Svein Carlo Bjerke har arbeidet ved Clinica Benidorm siden 2007. Han er en av veteranene på Costa Blanca hvor han startet sin karriere hos Saga Solreiser i Benidorm hvor han senere ble utnevnt til plassjef.

Tolketjenester, marketing og generell pasientkontakt er Sveins hovedoppgaver ved Hospital Clinica Benidorm. I tillegg til han selv, har sykehuset også svenske Britt Forsberg, som etter en mannsalder ved sykehuset stadig arbeider som tolk.

I resepsjonen finnes dessuten to skandinavisk talende damer. I tillegg disponerer sykehuset tolker som behersker de fleste europeiske språk.

– Skal man drive et sykehus som hovedsakelig er rettet mot utlendinger, bør man også kunne tilby service på pasientenes morsmål, forteller Svein Carlo Bjerke til Spaniaposten.

Selv er han tilgjengelig for sine norske pasienter 24 timer i døgnet de gangene det behovet oppstår.

Klinikk i Albir
Hospital Clinica Benidorm driver også klinikken ”Norsk legesenter i Albir” hvor Wenche Johansen i dag er daglig leder. Senteret har norsk helsepersonell med doktor Anne Stensholt i spissen. Dette gir større nærhet til de mange nordmenn i området og man slipper å dra inn til Benidorm for konsultasjoner samtidig som klinikken i Albir drar stor nytte av å være tett knyttet til ett av Spanias beste privatsykehus.

Dra. Ana Maria Paz Brown - Svein Carlo Bjerke
 

Dr. Paz er medisinsk direktør ved "Hospital Clinica Benidorm. Tolketjenester, marketing og generell pasientkontakt er Svein Carlo Bjerkes hovedoppgaver ved Hospital Clinica Benidorm. Han er en av de norsktalende ved sykehuset som alltid er tilgjengelig for pasientene.

 

Les også:

– Min jobb er å gjøre sykehusoppholdet mest mulig behagelig

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]