Ber om hjelp til å bekjempe myggen

Publisert

Finestrat kommune ber innbyggerne i byen om hjelp til å bekjempe spredning av tigermygg. Kommunen er i gang med egne tiltak, men opplyser at de ikke vil kunne vinne over myggen uten hjelp fra den enkelte husstand. I følge kommunen klekkes mygglarvene nemlig først og fremst i vannkilder på private eiendommer, som hager, terrasser og bakgårder. Prosjektet mottar støtte fra provinsadministrasjonen i Alicante og inngår i en større kampanje for hele Costa Blanca.

Tigermygg (Aedes albopictus) er en invaderende art som opprinnelig kommer fra Sørøst-Asia. Siden 1970-tallet har den imidlertid spredt seg til vestlige land, i takt med klimaendringer og global oppvarming. For å unngå spredning av myggen foreslår Finestrat kommune at innbyggerne fjerner vannkildene der insektet legger sine egg og reproduserer seg. Som eksempel kan nevnes potteplanter og andre beholder som fylles med regnvann, sluk, og avløp.

Kommunens tiltak er støttet med penger fra provinsadministrasjonen i Alicante og inngår i en større kampanje for hele Costa Blanca. Her inngår også en holdningskampanje der provinsens innbyggere vil få brosjyrer med tips om hva som kan gjøres for å bekjempe myggen.

Les også: Flaggermus settes inn mot myggen

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter