Ber folk melde fra om delfin og hval

Publisert

Miljømyndigheter i Dénia kommune ber folk melde fra hvis de ser delfiner eller hval i havet nord på Costa Blanca. En egen journal er opprettet der observasjonene vil bli oppført og brukt til forskning. Myndighetene oppfordrer båtfolk til varsomhet i møte med dyr. Kommunen melder også om dugnad i oktober der havbunnen, havoverflaten og kystlinjen skal ryddes for søppel.

Delfiner og hval blir stadig observert langs kysten nord på Costa Blanca. Hvorfor dyrene befinner seg i området er ikke klart og forskes på av eksperter. Enkelte har ment at delfiner lokkes av anleggene for fiskeoppdrett i området og spiser av det som er til overs etter matingen av oppdrettsfisken. I tillegg tiltrekker anleggene seg annen fisk som delfinen også livnærer seg på.

Les også: Fiskeoppdrett tiltrekker seg delfiner

Miljøetaten i Dénia kommune (Concejalía de Medio Ambiente y Cambio Climático) har grunnet de mange observasjonen som gjøres opprettet en journal der informasjonen kan registreres, Diario de Observación Marina OBMAR. Informasjonen vil bli brukt til forskning og lagt ut på miljøetatens internettsider.

Spesielt utenfor kysten av Dénia og Xàbia er det gjort observasjoner. Myndighetene oppfordrer båtfolk til varsomhet i møte med dyrene.

I tillegg til den nye journalen har kommunen invitert til dugnad 15. oktober. Målet er så langt det er mulig å rense hav og strender i området for søppel. Frivillige dykkere vil rydde havbunnen, mens båtfolk og kajakkpadlere skal bidra til å plukke søppel som flyter i havoverflaten. I tillegg vil frivillige gå til fots og rydde i fjæra.

Les også: Pionerprosjekt på havbunnen på Costa Blanca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: